Kiitos opeista, yhteisistä hetkistä ja siitä että olit isäni. Lepää rauhassa faija! Kulunut vuosi on ollut monessa mielessä tunteiden vuoristorataa. On asioita, joita en tänne kirjoita, mutta sanon sen, että ilman ystäviä ja rauhoittumishetkiä kalassa olisi burnoutti henkisesti ollut todella lähellä. Edellisen ennätysvuoden jälkeen…
Lue lisää »Iskä tekemässä sitä mitä rakasti. Kuva: Atte Sakari Lehdenjakaja Matti Paavali Salonen kuoli pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana Malmilla 24.12.2021. Hän oli 75-vuotias, syntynyt Helsingissä 1. syyskuuta 1946. Salonen sai päästökirjan Herttoniemen kansakoulusta 30.5.1962 eikä näiden perusoppien jälkeen opiskellut lisää. Päästökirjan…
Lue lisää »Ystävyys, ilo ja yhteiset onnistumiset. " Minun nimi on Mikel and Raul . Olemme espanjalainen. " Nämä sanat kirjoittivat puhelimeeni Mikel, Espanjasta kotoisin oleva reissaaja. Se miten tähän päädyttiin vaatii tarinan, joka alkaa lauantai aamusta Hyvinkäältä. Kävimme ennen kalareissulle lähtöä Hyvinkään Pajakadun …
Lue lisää »Päivän ensimmäinen ja samalla elämäni ensimmäinen täsmäheitetty kala Vene-elektroniikan kehitys on tuonut uusimpana villityksenä livekalastuksen. Tiesin, että ajansäästöllisesti kaikista tehokkainta olisi etsiä venekyyti, jolla pääsee yrittämään livetekniikalla petokaloja. Kuha onnistui työkaverini Klasun kyydissä merellä ja haukir…
Lue lisää »Ystävykset ja kaksi suurkalaa Seipi ( Leuciscus leuciscus ) on tunnettu virtavesien asukki ja erityisesti Itä-Suomessa yksi yleisimpiä kalalajeja. Laji on myös Kalamaratonissa usein ratkaisulajeja varsinkin Helsingin kilpailussa. Suurkalaseipi olisi jo plakkarissa, jos olisin saatuja kaloja aikoinaan punninnut, ehkä tämä kuvassa näk…
Lue lisää »Annen elämänpiste turpa, onnittelemassa Nemo Vuosi 2020 jäi muistiin uuden Suomen ennätyksen tekovuotena, tuolloin lajeja nousi listalle huimat 57 kappaletta. Tänä vuonna on tavoitteena ollut kalastella suurkaloja iltapistoina kotivesiltä tai täsmä iskuina hieman kauempaa. Anne ihastui turvan parkittuun nahkaan. Kuva: Anne Jouhtin…
Lue lisää »Piikkimonni ( Ameiurus nebulosus ) tuotiin 1920-luvulla Suomeen, ja niitä istutettiin aluksi Espoon Tuohilampeen ja erääseen Siuntion pikkujärveen. Tämän istutuksen jälkimainingeista fongarit nauttivat nyt. Kanta nimittäin kasvoi hyvin ja monneja istutettiin useisiin järviin ja lampiin. Piikkimonneja löytyy myös Kalamaraton kaupung…
Lue lisää »