SUURKALA: Suutari - Nahkapintainen tehopakkaus

Suutari nosti minut kymnppikerhoon Paulin, Juhan, Janin, Timin, Juuson ja muiden tuttujen seuraan.

Suutari (Tinca Tinca) on rehevien lampien ja järvien asukki, joka on perinteisesti noussut vuosipisteeksi Helsingin Munkkivuoressa sijaitsevasta lammikosta. Tänä vuonna vuosipiste nousi Jokelan puistolammikosta eikä ollut koolla pilattu.

Pistekala Joensuun Kalamaratonista

Vuosien saatossa suutareita on tullut pääasiallisesti tullut ongittua Kalamaratoneissa ja niiden treeneissä. Lajipisteen saaminen on helppo urakka eikä se vaadi kuin Munkkiniemeen Koneen lammelle menon. Aikaisemmin pienet kalat ovat kasvaneet huomattavasti ja niiden jallittaminen on hieman haastavampaa kuin ennen.

Myllykosken Ponnilta noussut suutari

Muita paikkoja, joissa suutaria on vuosien saatossa tullut ongittua ovat olleet, Myllykosken karppilampi, Tampereen Pahalampi ja Joensuun Varaslampi. Näistä kaksi ensimmäistä on antanut hyvin alle suurkalarajan kokoisia yksilöitä. Ehkä siellä joukossa on ollut muutamia suurkalojakin, mutta kun kaloja ei ole tullut suuremmin punnittua on suutaripiste jäänyt ennen tätä vuotta saamatta.

Lopulta omalla juuri hankitulla parttiongella ensimmäiseksi kalaksi nousi lahna ja muutama tunti myöhemmin suutari, jonka paino ylitti 120 g suurkalarajan. Neljä reissua se vaati ja kolme yksilöä, että raja ylittyi. Lopulta yllättävän helppo projekti kun oikea kalapaikka löytyi.

Kymppikerhon raja on nyt saavutettu ja suunnitelmat 11 suurkalan päänmenoksi on jo lyöty lukkoon.

1620 g / 47 cm

 

Suurkalani

  1. Ruutana 1,380 kg
  2. Pasuri 0,713 kg
  3. Vimpa 0,4194 kg
  4. Sorva 0,614 kg
  5. Kuha 6,680 kg
  6. Piikkimonni 0,335 kg (2000-luvun suurin aktiivivälinein pyydetty)
  7. Seipi 0,120 kg
  8. Kuore 0,105 kg
  9. Säyne 1,880 kg
  10. Suutari 1,620 kg
Suutarin suurkalaraja 1500 g, katso tästä ilmoitetut suurkalasuutarit.


Lähetä kommentti

0 Kommentit