Kalamaraton videot

Kalamaraton on elämäntapa

Kalamaraton on ehdottomasti vuoden kohokohta monelle kalastajalle. Olemme saaneet vuosien saatossa nähdä Kalamaraton videoita useammalta eri tekijältä. Keräsin tälle sivulle Kalamaraton -soittolistat tekijöiden YouTube kanavilta helposti kaikkien katsottavaksi.

Voit valita upotettujen videoiden soittolistasn oikeasta yläreunasta minkä videon listalta haluat katsoa. Jos haluat katsoa kaikki paina PLAY. Videot toistetaan siinä järjestyksessä kuin ne ovat soittolistalla.

Kalastajan kanavan perjantai-illan Live: Lajikalastus eli fongaus

Kalastajan kanavan perjantai-illan Livessä Kalamaraton konkarit Markus Ratinen ja Tony Malmbäck kertovat Kalamaratonista ja lajikalastuksesta yleisesti. 

  

Urpoerämies Productionin Kalamaraton videot

Urpoerämies Production koostuu kalastavista ystävistä, joiden tietotaito eri lajien pyynnissä on omaa luokkaansa. Pauli Varsila, Jani Laitinen ja Olavi Kujanen keikkuvat Suurkalastajien Hall Of Fame-listan kärkisijoilla Paulin pitäen ykköspaikkaa yhdessä Juha Ojaharjun kanssa. 

Viisi kertaa Kalamaratoniin Helsingissä osallistunut joukkue on neljästä tehnyt upeat videot. Nappaa tästä heidän Youtube-kanava seurantaan.

 
”Osallistuimme ensimmäisen kerran Kalamaratoniin vuonna 2015. Näin jälkikäteen on vaikea edes käsittää, kuinka paljon vain yksi kilpailu, pystyi muuttamaan meitä kalastajina. Tuohon aikaan harrastimme porukalla paljon heittokalastusta, mutta ongintaa tuli tehtyä huomattavasti vähemmän. Kalamaratonin myötä opimme tunnistamaan eri kalalajeja, saimme paljon uusia kalakavereita, ja ennen kaikkea ymmärsimme, kuinka kapein kiikarein olimme rakkaaseen harrastukseemme aiemmin suhtautuneet. Kalastus voi olla niin paljon enemmän, kuin vain ahven-, kuhan- ja hauenheittokalastus. ”
”Olemme taltioineet kisa osallistumisemme vuosien varrelta videon muotoon, ja ne ovat katsottavissa YouTube -kanavaltamme. Edelleen tänäkin päivänä, ne ovat yksi kysytyimmistä kalastusvideoista kanavallamme. Kannattaa käydä vilkuilemassa! Tässä tulee ilmainen vinkki kaikille niille, jotka harkitsevat kisaan osallistumista – osallistu! Tätä päätöstä et tule varmasti katumaan!” -Pauli, Urpoerämies Productions


Kalakerho Siloneulan Kalamaraton videot

Kalakerho Siloneula on tullut tunnetuksi upeista karpin, suutarin, ruutanan- ja hauen ismetekalastus videoista. Videoiden tunnelma ja kerronta välittyy myös heidän ainoasta Kalamaraton videosta nimeltä Onkijan Helsinki

Neljäosainen video seuraa kalastavia ystäviä läpi vuorokauden neljän jakson aikana.
Nappaa tästä heidän Youtube-kanava seurantaan.


”Kun ensimmäistä kertaa, ihan sattumalta, osallistuimme kalamaratoniin emme osanneet aavistaa miten se muuttaisi meidän suhtautumistamme kalastukseen. Näin jälkeenpäin on helppo todeta, että tämä päätös todellakin kannatti. Ymmärrämme vesiluonnosta nyt enemmän kuin keskiverto kalastaja. 
Leffa on kunnianosoitus skaballe ja ihailun osoitus merelliselle Helsingille. Halusimme tehdä filmin kisaajille, hieno tapahtuma ansaitsi mielestämme riittävän laadukkaan dokumentaation. Koimme ettei tällaista ollut vielä tehty.
Homma levisi vähän käsiin ja turposi kuin pullataikina. Lopulta jäljelle jäi kokopitkä dokumenttielokuva – tai näin me tämän näemme. Ja kun leffaa pyöritettiin isolta kankaalta sille kohderyhmälle, jolle se tehtiin, tunnelma oli hämmentynyt. Magea muisto, joka ei tule unohtumaan. 
Joten jos pistät filkan pyörimään niin muista, kantsii unelmoida isosti – kalastuksessa ja elämässä ylipäätään.” -Teemu / Siloneula

Haperot Haspelit Kalamaraton videot

Haperot Haspelit on useamman vuoden ajan kisannut rennolla fiiliksellä Kalamaratoneissa ympäri Suomen. Herrojen tunnelmiin kisassa pääsee hienosti mukaan katsomalla muutamat ”kisakoosteet”.  

 

"Haperoiden tarina alkoi 2007 kun kapteeni Akin kaveri yllytti osallistumaan kilpailuun. Vuosien saatossa vakio kokoonpanoon muotoutuivat Ari ja Jouni. Videoita olisi varmasti tullut enemmänkin, mutta motivaation puute videoiden tekemiseen oli esteenä. Ehkäpä vielä joskus tekaisemme jonkun videon Kalamaratonista!" -Aki, Haperot Haspelit


Kalamaraton videoita useilta eri tekijöiltä

Huumoria, kuittailua ja sekä muita pieniä pätkiä vuosien varsilta monelta eri tiimeiltä mm. Kuningaskalastajilta. Näitä katsoessa tulee väkisin hymy huulille.


"Laita jo kalenteriisi ensi vuoden Kalamaratonit - Kotkassa 20.-21.5.2023 ja Helsingissä 27.-28.5.2023."

Lähetä kommentti

0 Kommentit