Uusia talvivälineitä kaudelle 2023-24

Suurimmat hankinnat olivat akkukaira ja lämpöpuku

”Winter Is Coming” on legendaarinen lausahdus Game of Thrones tv-sarjasta ja jäänyt elämään meemeihin ympäri somemaailman. Nyt odotetaan talvea, ennen sitä pisti avovesikamat varastoon ja vaipui kalastuksellisesti talvikoomaan, nykyään kun talvikalastukseen on löytynyt, palo tulee välineet kaivettua esille ja kunnostettavaksi heti ensimmäisen pakkasjakson aikana.

Heinolan UR-kaira siirtyy ansaitulle eläkkeelle, Strikemaste jatkaa toivottavasti pitkää uraansa.

Edellisellä kaudella pitkän uran tehnyt Heinolan UR-kaira tuli tiensä päähän, kun varsi murtui puronieriän pilkintäretkellä. Uusi kaira piti siis hankkia ja vihdoin oli aika siirtyä akkukäyttöiseen. 
Kairan valinta oli lopulta helppo. 

Juttelin kairavaihtoehdoista Kalastajan kanavan Jyri Kuusisalon kanssa Venemessuilla ja hän sanoi näin:

”Jos yksi pitäisi valita, olisi se tämä Rapalan StrikeMaster -akkukaira”.

@taimenmies Pilkkireppu pakattu ja kaira hankittu. Rapala Strikemaster 200mm 24V akkukaira. Kevyt ja turvallinen. Esittelyvideota kairasta ja koko väline arsenaalista lisää kun jäälle pääsee. #pilkintä #kalastus #talvikalastus #rapala ♬ alkuperäinen ääni - Taimenmies
Ensimmäinen kosketus StrikeMaster Lithium 24V Lite-Flite Lazer 200 mm akkukairapakettiin oli positiivinen yllätys. Itse kairan kierre on kevyttä, mutta kestävää komposiittimateriaalia ja terän kanssa painoa VAIN 6,5 kg. Kairan valinta oli itsestään selvyys Jyrin kanssa käydyn keskustelun perusteella. 


Patriot Inuit Nordic lämpöpuku - Pysy lämpimänä

Kaupallisessa yhteisyössä Opm Internationalin ja Happyangler.fi kalastusverkkokaupan kanssa.

Vanha Imax ARX-20 siirtyy eläkkeelle, uutena pukuna jatkossa Inuit Nordic lämpöasu

Lämpöpuvun sain Opm:mältä kuten edellisen Imax ARX-20 puvunkin vuonna 2016. Imax piti minut lämpimänä lukuisilla kalaretkillä pitkin Suomea ja myös lasten kanssa pihalla ollessa. Arx-20 testiartikkelin ja käyttökokemuksista voi lukea tästä.

Puvuksi valikoitu Patriot Inuit Nordic lämpöpuku, joka on Opm:n oman tuotantotiimin suunnittelema ARX-20 pohjalta. Puvussa on päivitetty pintamateriaali, joka on pehmeämpää kuin Imaxin versiossa. Myös muihin yksityiskohtiin on panostettu. Varsinainen testiartikkeli tulee myöhemmin käyttötuntien kasvaessa. 

Ensivaikutelma koiralenkillä oli positiivinen, 11 asteen pakkasessa alla vain perus kotivaatetus riitti lämpimänä pysymiseen. Iltapäivällä lähdin asioita hoitamaan ja laitoin vain t-paidan takin alle. Autolle kävellessä takki piti lämpimänä, vaikka alla oli vain kevyt vaatetus. Tämä on hyvä kun tekee pidempiä siirtymiä ja haluaa välttää hikoilun ja itse pilkkipaikalle päästyä voi laittaa lisää vaatetta takin ja housujen alle. 


@taimenmies
Patriot Inuit Nordic lämpöpuvun testit jatkuu. Hyvin tarkenee ja tuntuu mukavalta liikkuessa ja mikä parasta EI KAHISE! Kohta pilkitään pk-seudullakin kun pakkaskelit jatkuu!!!! #happyangler #patriot #lämpöpuku #talvikalastus #talvipukeutuminen #pilkintä ♬ alkuperäinen ääni - Taimenmies


Iltapäivällä lähdin asioita hoitamaan ja laitoin vain t-paidan takin alle. Autolle kävellessä takki piti lämpimänä, vaikka alla oli vain kevyt vaatetus. Tämä on hyvä, kun tekee pidempiä siirtymiä ja haluaa välttää hikoilun ja itse pilkkipaikalle päästyä voi laittaa lisää vaatetta takin ja housujen alle. 

Tutustu asuun ja tilaa omasi Happyangler.fi -kalastusverkkokaupasta.

Jalat lämpimänä ja liukastelun loppu - Rapala Sportsman´s R-Grip Collar talvijasaappaat

Rapala Sportsman´s R-Grip Collar Short talvisaappaat, jotka on varustettu nastoilla helpottaa pystyssä pysymistä. Talvisaappaissa on tärkeää ottaa pykälää suurempi koko, jolloin saappaan sisään jää tilaa, jossa ilma pääsee kiertämään. Lämpimänä pitävän saappaan sisään ei tarvitse jalkaan laittaan kuin tennissukka, tämä riittää. 

Vielä jos laittaa villasukan jalat alkavat hikoilemaan koska ilma ei pääse kiertämään saappaan sisällä ja hikoiltu kosteus taas kylmettää nopeasti jalat.

Sormet lämpimänä - Inuit Absolute Zero käsineet ⭐⭐⭐⭐⭐

Inuit Absolute Zero käsineet olivat viimeinen hankinta. Pilkkiessä pyrin pitämään käsineitä mahdollisimman vähän tai kädessä on vain kynsikkäät. Nämä tumput hankin siirtymien ja käsien lämpimänä pitämistä varten. Tumput saa päästä auki ja niissä on kuminauhat, joilla ne saa roikkumaan käsissä ne pois ottaessa.

Tumppujen mukana tuli myös sisähanskat. Nämä tuskin pääsevät käyttöön, mutta kynsikkäät + tumput yhdistelmä vaikutti toimivalta combolta koiralenkillä. 

Nyt on talvivarustus kunnossa pukeutumisen ja kairan osalta. Seuraavaksi laitetaan kuntoon pilkkirepun sisältö. Vaikka kaikki on nyt tungettu reppuun, tulee itse reissuilla käytettyä ahkiota ja tavarat löytävät omat paikkansa sieltä. Reppu on käytössä pelkästään sissireissuilla, jossa taivalletaan metsässä tietämättömien taipaleiden taakse.


Välineen varastosta ja pilkkireppu kuntoon

Pilkkikausi lähenee kovaa vauhtia ja on aika laittaa talvikalastusvälineet kuntoon. Kuntotarkastuksessa käyn läpi kaikkien vapojen siimat, perukkeet ja uusin kaikkien solmut.  

Katkaisen myös noin 1–2 m siimaa pois ennen uusien solmujen tekoa. Testaan, että luotain toimii ja repussa on mukana kaikki tarvittavat välineet ja tarvikkeet. Vaihdan myös mormyskoja, jos niiden koukku tuntuu tylsältä. Ykköskenttä tasureihin ja jigipilkkeihin päätetään ennen ensimmäistä reissua, siihen asti raskaammat vavat saavat olla ilman pilkkejä. 

Hyvin mahtuu kaira + muut tavarat

Ensimmäinen pilkkiretki on nyt takana 3.12.2023. Paljoa ei saalista noussut, mutta välineet saivat hyvät testin 11 asteen pakkasessa. Kaira toimi erinomaisesti, lämpöpuku ja saappaat pitivät lämpimänä. Saappaissa oli vain yksi ohut villasukka ja se riitti hyvin. Lämpörukkaset oli hetken käytössä vain toisen käden lämmittäjänä, ja siinä hoiti tehtävänsä kuten oletti.

Ensimmäisen viiden tunnin pilkkireissun perusteella varustehankinnat osuivat nappiin ja tästä on hienoa jatkaa alkanutta pilkkikautta.

Lähetä kommentti

0 Kommentit