8.7.2012

Pojoja pojalle

Väsynyt kalamies, paino sanalle MIES!
Päivällä perheensä kanssa kahvilla käyneellä Markuksella kuumotti illalla lähteä kivennuoliaispistettä kalastamaan hotspot paikaltani. Illalla facebookissa sovimme, että kunhan ilta alkaa pimenemään kunnolla oltaisiin menossa lirkkikeikalle.

Kellon lyödessä 22.40 laitoin lähdön merkiksi viestin facebookin kautta ja sovimme, että menemme Markuksen autolla.

Yllätys lajipiste nro 19. Kivisimppu
Pääsimme Keravanjokeen laskevalle purolle ja herättelimme takapenkille nukahtaneen pienen fongarin. Eetu ei kauaa rähmiä silmistään pyyhkinyt kun oli jo reippaasti kaivamassa saappaita takakontista. Pienen fongarin silmissä kiilsi kirkkaana ajatus käsissä olevasta lajipisteestä, tämä piste olisi jo hänen 19 tälle vuodelle. Isäänsä näppärämpänä saalistaja pojalla oli takataskussa toutain piste Vanhankaupunginlahden suvannolta.

Pääsimme purolle ja heti kävi selville, että päiväinen sade ei ollut vaikuttanut veden väriin saati korkeuteen. Pahin pelkoni oli siis mennyt ohi, onneksi.

Ensimmäinen kivennuoliainen osui valokeilaan heti lampun sytyttämisen jälkeen ja heti perään toinen, kolmas, neljäs jne... nuljuilla näytti olevan kokoontumisajot menossa.

Näytin nopeasti mallia siitä kuinka nulju syö ja kuinka sen saa nappaamaan. Tämän jälkeen paikalleni kömpi Markus. Vierestä katsoen kävi selville, että tästä voi tulla antoisa reissu. Nuljut kun näyttivät olevan otilla ja ainoa syy miksi lajipiste kiersi Markuksen pistelistaa oli ettei nuljut pysyneet kiinni koukussa käteen asti.

Noin kymmenen minuutin taistelun jälkeen oli porukkaamme tullut uusi nuljupisteen saaja, onnea tästä pojosta.


Lajipiste nro 20 kivennuoliainen
Tuli Eetu vuoro, itse katselin rannalla ottamiani valokuvia kamerasta kun purosta kuuluu "tääl on yks aika hienon värinen". Meni hetki ja poika hihkui ilosta; "mä sain sen". Käden auetessa kävi ilmi, että laji ei todellakaan ollut kivennuoliainen.

Purossa asuskeleva kivisimppu oli hyväksynyt tarjotun toukan palasen, onneksi tämäkin laji puuttui Eetun lajilistalta, 19-lajia 6-vuotiaalla kassa. Hieno suoritus!

Nuljun metsästykseen menin Eetun avuksi. Kyykistyin puroon ja rupesin etsimään nuljuja valolla, vasta kymmenes kala suostui nappaamaan tarjotun syötin ja nopealla ranneliikkeellä poju onnistui ohjaamaan sen lähellä pitämääni juomamukiin. Jesh, lajipiste 20 plakkarissa.

Kotiin palatessa Eetu jatkoi siitä mihin tullessa oli jäännyt. Silmäluomet painoi raskaana ja heti ensimmäisen risteyksen jälkeen takapenkki hyytyi unien maille. Siintääköhän unissa lajipiste nro 21...

Ei kommentteja:

Suositut tekstit