Lajikalastuksen SM-kilpailut 2023 – Näin liikut joukkoliikenteellä

HSL runko- ja metrolinjat

Lupasin auttaa ulkopaikkakuntalaisia julkisen liikenteen käytössä, mutta koska haluan olla reilu kaikkia kohtaan, on tässä tekstissä kaikki olennainen tieto Helsingin alueella liikkumisesta.

Pääkaupunkiseutu on jaettu HSL toimesta vyöhykkeisiin. Vyöhykelipulla pääsee kulkevaan aina tietyn vyöhykkeen alueella ja jos haluaa mennä toiselle vyöhykkeelle, vaatii se myös toisen vyöhykkeen lipun. Jos haluaa vapaasti liikkua koko kilpailualueella, on oikea lippuvaihtoehto AB. Reittiopas.fi auttaa miten pääsee paikasta A paikkaan B ja mitä linjoja pitää käyttää. Reittioppaasta näet myös reaaliajassa kulkuneuvojen liikkumisen valitun linjan osalta.

Lipuksi kannattaa ostaa HSL AB -vuorokausilippu, lipun hinta on 9 € ja sillä saat liikkua vuorokauden aikana niin useasti kuin haluat. 


Metrolla voi kulkea kilpailualueen poikittaissuunnassa Koivusaari – Vuosaari / Mellunmäki. Itäkeskus toimii vaihtoasemana. Metron ohjaamon yläpuolella ja aikataulutaulussa lukee määränpää. Metrolla kulkeminen kilpailualueen ääripäästä toiseen kestää noin 30 minuuttia.

Lähijunilla pääsee liikkumaan kilpailualueen poikki pystysuunnassa ja liityntäasemilta pääset nousemaan runkolinjojen kyytiin. Junaan noustessa kannattaa varmistaa, että pysähtyykö juna halutulla asemalla.

Runkolinjat (oranssit bussit) kulkevat harvennetuin pysäkkivälein ja käyttävät mm. joukkoliikenne väyliä, joilla muu liikenne on kielletty. Runkolinjan pysähtyy vain tietyillä merkityillä pysäkeillä ja bussiin voi nousta kyytiin jokaisesta ovesta. Runkolinjat on suunniteltu kulkemaan siellä, missä joukkoliikenteen kysyntä on suurinta. 

Kaupunkipyörät auttavat sinut liikkumaan bussi- ja raitiovaunulinjojen ulkopuolella. Hinta on 5 € / päivä ja pyörillä saat liikkua 30 min matkoja rajattomasti vuorokauden aikana. Tutustu kaupunkipyörä palveluun ja katso tästä kaupunkipyöräasemat

Reppu selkään, vapalaukku olalle ja kisaamaan SM-Lajikalastus mestaruudesta. Kalamaraton kilpailualue tulee tarjoamaan kisahistoriassa yhden huikeimmista haasteista kisaajille. Nyt oikeasti taktiikka ja taito onkia lajeja nousee suureen rooliin. 

Lähdetkö pitkälle lajien perään vai yritätkö haalia lajeja läheltä kisakeskusta? 

Vuoden 2019 kilpailun voittajakolmikko Timi, minä ja Roope. Lue kilpailutarina.

Toivottavasti tästä infopaketista on apua julkisilla vähemmän liikkuvien tai kilpailuun ensimmäistä kertaa osallistuville.

Tule messiin ja nappaa tästä Facebook-tapahtuma seurantaan! Kilpailu käydään Helsingin vesillä sunnuntaina 1.10.2023.


Lähetä kommentti

0 Kommentit