Tuotearvio: Patriot DryGuard kalastusasu

Lyhyesti parhaimmat ominaisuudet Patriot DryGuard asusta.

Kalastusasu on minulla käytössä lähes poikkeuksetta ympäri vuoden kala- ja ulkoiluretkillä. Aikaisemmat vuoden on Kalamaraton tiimimme kisa-asuna toiminut Savage Gearin Black Savage ja uusimpana WP Performance asut. 

Asut olemme saaneet OPM Internationalilta ja heidän sekä muiden tukijoidemme logot painatetaan Paitakulmassa asuihin. Kiitos OPM/ Anssi, Eetu, Paitakulma.fi / Niki, Onkitukku / Tomi ja työpaikkani Happy Angler tiimimme tukemisesta.

Savage tuotebrändinä siirtyy pois OPM:mältä Pure Fishingille ja tästä syystä oli aika vaihtaa myös asut oparin oman brändin Patriotin vastaaviin.

Puvuksi tuli Patriot DryGuard, täysin uusi tuoteperhe kalastus- ja retkeilypukeutumismarkkinoille. Meidän tiimimme osallistuu Kalamaratoneihin ja muihin kilpailuihin kelistä välittämättä, sää on se mitä emme voi valita ja tästä syystä asumme on kestettävä myös rankemmat sadekelit. 

Asu on 100 % vedenpitävä ja sen vesipilariarvo on 10.000 mm. Asu on myös hyvin hengittävä (5000 g/m2/24 h) ja täysin tuulenpitävä. Vuoden 2022 Helsingin Kalamaraton ja 2023 Onki 24 kisattiin ajoittain aivan hirveässä sadekelissä ja jos kalastusasumme ei olisi tätä rankkasadetta kestänyt olisimme olleet kuin uitettuja koiria.

Alpiinofishingin Roni: "Juhaa lainaten, aina on hyvä keli kalastaa!"


Video Alpiinofishing

Patriot DryGuard takki - panostusta yksityiskohtiin

Takin mansetit ovat pehmeät ja tarpeeksi pitkät. Kaulus nousee ylös ja huppu on tarpeeksi suuri.

Takin ensikaste tapahtui kaverin mökillä. Ukkoskuuro saapui päälle ja saunaan meno oli edessä, takki päälle ja saunaoluet päärakennuksesta taskuihin ja puhtaat vaatteet sekä pyyhkeen nukkumamökistä kyytiin ja takin sisään. 

Rankkasade on tullut tutuksi kalastuskisojen aikana ja tämän takia takin on kestettävä kovempikin sade, tämä takki kesti ensimmäisen testin ja kiitosta sai vedenpitävät taskut, jotka ovat tarpeeksi isoja. Takista löytyy rintataskut molemmilta puolilta ja lisäksi vielä povitasku vasemmalta puolelta. 

Testireissu Pyhtäälle alkusyksystä

Takin ominaisuuksia ovat esimerkiksi pitkät hihanjatkeet eli mansetit, jotka ovat pehmeää materiaalia ja tuntumat mukavalta ranteissa. Manseteissa on myös peukaloreiät, jolloin ne pysyvät ylhäällä eikä valahda takaisin hihojen sisälle. 

Takissa on myös tarpeeksi korkealle nouseva kaulus sekä riittävän suuri huppu. 



Patriot DryGuard Bib & Brace housut

Tarpeeksi ylös aukeavat lahkeet helpottaa kenkien laittamista lahkeiden sisään.

Puvun housut ovat olleet eniten käytössä, ja niistä on löytynyt jo huippuluokan ominaisuuksia, jotka on selvästi mietitty ulkoilijaa ajatellen. 

Lahkeet ja niissä olevat avattavat tukevat vetoketjut aukeavat tarpeeksi ylös, jolloin kumisaappaan tai muun pitkävartisen kengän laittaminen lahkeen sisälle on helppoa. 

Erityisesti pidän taskuista, joiden koko on tarpeeksi suuri ja vetoketjut sekä tarrat jämäkät. Vetoketjulliset taskut ovat housuissakin vedenpitäviä ja näin mm. vakiovarustukseni  ABC-liikenneasemalta napattu servettiarsenaali säilyy kuivana sateesta huolimatta. 

Lisää hyviä ominaisuuksia housuista löytyy vyötäröltä. Kiristettävät tarranauhat molemmin puolin housuja, riittävästi vyölenkkejä sekä tarpeeksi jämäkkä nappi ja klipsi pitämässä housut kiinni.

Entä ne erot matala- ja korkeavyöräröisissä housuissa?



Hyvä lisäys korkeavyötäröisissä housuissa on rintatasku yläosassa. Housujen henkselit pysyvät siinä kireydessä mihin ne on säädetty. Toinen ero housuissa on vahvikekankaat lahkeissa sekä ristiselän ja pakaroiden kohdalla. Myös vetoketju aukeaa alhaalta ylöspäin, jolloin pisuhädän tullessa ei tarvitse laskea housuja alas.

Perinteiset housut ovat saaneet eniten käyttötunteja, mutta viileiden kelien saavuttua otan varmasti korkeavyötäröisemmät myös käyttöön. Housut tuntuvat ensimmäisten kymmenien käyttötuntien perusteella mukavilta, materiaalia kulutusta kestävältä ja muutenkin loistavalta valinnalta tiimimme- ja omille kalareissuille. 

Tilaa tästä matala- tai korkeavyötäröiset housut itsellesi.

Testireissujen antia Koitajoelta


Testitunteja on nyt tarpeeksi ja voin vetää puvusta loppurapsan. Puku on erinomainen vaihtoehto kaikissa keleissä kalastavalle tai ulkoilevalle. Suuret taskut, korkea kaulus ja iso huppu ovat takissa parhaimmat ominaisuudet. Housuissa vyötärö sekä taskut ja tarpeeksi ylös aukeavat lahkeet. 

Pukua voi suositella aktiiviselle liikkujalle ja kalastajalle, joka haluaa hyvän asun, jossa hinta ja laatu kohtaavat. Tämä puku ajaa tehtävänsä mihin on tarkoitettu, eli pitää tuulen ja sateen kurissa.


Lähetä kommentti

0 Kommentit