Onki24 - Treenireissujen antia mitä löytyi tai ei löytynyt

Mietittiin jollan hankintaa sissiveneeksi, ei mietitä enään


Ennakkoluulottomasti lähdimme kisaan Markuksen kanssa tukijoukkoina Timi ja Mikko, eli koko Species Fishing Team hengessä mukana. 

Jotta kilpailukalat olisivat vertailukelpoisia keskenään, on kilpailukaloille annettu lajikohtaiset kertoimet ja lahna lajina ilman kerrointa. Joukkueen lopputulos määräytyisi kolmen kalan yhteispituudella, alla laskettuna lajikohtaiset esimerkit kalojen alamitoilla ja kertoimilla. 

Lajien ei tarvinnut olla samoja vaan esim. yhteistuloksessa sai olla kaksi sorvaa ja yksi suutari.

  • seipi: 2,4 (20 cm = 48 cm)
  • sorva ja särki: 1,8 (30 cm = 54 cm)
  • ruutana: 1,6 (30 cm = 48 cm)
  • suutari: 1,2 (50 cm = 60 cm)
  • säyne: 1,15 (50 cm = 57,5 cm)

Nämä olivat lähtökohdat täysin uuteen kisaformaattiin lähtemiselle.

Treenireissu 27.6.2021.  – Tuntematon järvi pääkaupunkiseudulla

29 cm särki oli kovin onnistuminen treenireissulla

”Mennään sinne, saadaan vene lainaan ja sieltä löytyy isoja särkiä, suutareita, sorvia ja lahnoja.” -Markus

Tämä se alkutieto oli, ahtauduimme rannalta löytyneeseen jollaan ja lähdimme seilaamaan kohti lammen vastarannan lumpeikkoa. Markus onnistui päivän ensimmäisen saaliin saamisessa. Tolppaan kiinnitetty muuten merkkaamaton verkko oli irronnut ja sitä kelaongella kelatessa nousi näytille myös kymmenkunta pienehköä lahnaa.

Seuraavaksi soudimme lammen toiseen reunaan, jonka rantojen uppopuiden välissä ahvenparvet uiskentelivat. Uskomatonta oli, että lammen näkösyvyys oli huimat 8 m. Ongimme hetken tässä ja siirryimme päädyn toiseen reunaan. Sieltä heti ensimmäisellä heitolla Markus nappasi 29 cm pitkän särjen, tähän loppuikin kalan tulo. 

Komeita on pykälää suuremmat sorvat

Palautimme veneen ja siirryimme autolle toiseen paikkaan, lopputuloksena vain yksi 27 cm sorva.

Näillä kahdella lajilla tämän treenireissun lopputulos jäi lukemaan 100,8 cm.

Treenireissu nro 2. – Tuntematon järvi Uudellamaalla

Tuntematon järvi joka on kilpaonkijan mielestä hänen paras sorvapaikkansa. Ennen sinne lähtöä kävimme moikkaamassa jättiä. 

Jätti on todella suuri sorva, jonka näkee lähes joka kerta, hän ylväästi lipuu näköpiiriin kuin kiusoitteleva vähäpukeinen nainen, antaa ymmärtää muttei ymmärrä antaa.

Koitimme kaikki mahdolliset syötit toukista matoon ja muroihin, vain pieniä alamitat täyttäviä nousi näytille. Jätti jatkoi kiusottelemistaan, ehkä lauantaina.

Pakkasimme kamat ja teimme pidemmän siirtymän kohti pohjoista. Sade siivitti matkaamme ja lopulta perille saavuttuamme löysimme polun järvenrannalle. 

Rämmimme halki synkän, mutta upean vanhan kuusimetsän, Markuksella fixusti saappaat jalassa minulla pohjasta tasaiseksi hioutuneet croksit. Kävelin kuitenkin edellä katsomassa rantoja todeten, ettemme pysty täällä onkimaan ja lähdimme kohti avoimempia vesiä eli uimarantaa.

Treenireissu kaksi tarjosi nollatuloksen koska emme mitanneet pieniä sorvia.

Treenireissu nro 3. – Pääkohteella iltaongella

Torstai 1.7. oli viimeinen varsinainen treeni-ilta ennen kisapäivää, joka tulisi jatkumaan perjantain esisyöttämisestä suoraan itse kilpailuun. Maissia onkitontille useampi purkki, onkivälineet pyyntiin ja katsomaan millainen lajifauna saadaan muutaman tunnin iltaonginnalla aikaiseksi. Heikosti meni.

Näistä lähtökohdista kisaan...Lähetä kommentti

0 Kommentit