Seuraavaksi tavoitteeksi Suurkalastajien top 10?

En liioimmiten ole koskaan punninnut tai mittaillut saamiani kaloja. Varmasti muutama suurkala olisi listalla enemmän, jos mittaaminen kuuluisi rutiineihin. 

Suurkaloja on kerätty Suomen Vapaa-ajankalastajien toimesta rekisteriin. Listaa kun tarkastelee ja unohtaa kärkisijan on listalla kovilla sijoilla tuttuja kalastajia. Kärjessä olija on myös tuttu, mutta huonoissa merkeissä, joten poistetaan hänet listasta. 

Suurkalalajeja 10 tai enemmän 

2. Jani Hakkarainen: 12 lajia (harjus, hauki, hopearuutana, kuha, pasuri, ruutana, sulkava, suutari, särki, säyne, toutain ja turpa)

2. Juha Ojaharju: 12 lajia (ahven, hauki, kuha, lahna, pasuri, ruutana, seipi, sorva, suutari, särki, säyne ja turpa)

2. Kari Harjunpää: 12 lajia (ahven, hauki, lahna, meritaimen, pasuri, ruutana, seipi, sorva, suutari, särki, säyne ja turpa)

2. Markus Sällinen: 12 lajia (ahven, hauki, kuha, pasuri, ruutana, seipi, sorva, suutari, särki, säyne, turpa ja vimpa)

3. Pauli Varsila: 12 lajia (ankerias, hauki, harjus, karppi, kuha, lahna, pasuri, piikkimonni, ruutana, sorva, suutari ja vimpa)

4. Jani Laitinen: 10 lajia, (hauki, harjus, karppi, lahna. mustatäplätokko, ruutana, seipi, sorva, suutari ja vimpa)

4. Oskari Kujanen: 10 lajia (ahven, harjus, hauki, karppi, lahna, ruutana, sorva, suutari, säyne ja vimpa) 

Ystäväni Timi löytyy alle 10 lajia listalta sijalta kahdeksan kuudella lajilta. Listalla hänellä lajit harjus, karppi, pasuri, ruutana, särki ja turpa. 

Oma sijoitukseni kahdella lajilla ei päätä huimaa. Listalla ruutana sekä pasuri. 

Näistä jälkimmäinen oli yllätyksekseni vuoden 2020 suurin vapavälinein pyydetty ja ilmoitettu suurkala. Tämän johdosta sain postitse Vapaa-ajankalastajien myöntämän Suurkalastajan Kultaisen Ansiomerkin. 

Ennätyspasuri nousi Saimaan kanavalta miekkasärkien onginnan sivusaaliina. Tuon retken tunnelmiin voi siirtyä tästä

"Pari pasuri aiheutti hieman hilpeyttä, ensimmäinen reilusti yli suurkalarajan ja toinen vielä enemmän. Oma pasuriennätykseni kirjataan nyt lukemiin 713 g. Upea, todella hieno kala antaitsi vapautensa." 

Kaksi suurkalaa listalla, mikä kolmanneksi? 

Suomen ennätys lajimäärässä vaati hirveästi ennakkoselvitystä ja onnistuin tässä. Jos 2030 yritän ennätyksen rikkomista uudestaan voisin yrittää napata ennen sitä yhden suurkalan vuodessa  tuolloin 2030 olisin ehkä suurkalastajien Hall Of Fame kympppikerhossa. 

Pitäiskö?

Kurkkaa Urpoerämiesten vinkit suurkalajahtiin


Lähetä kommentti

0 Kommentit