Muistatko ekan kertasi


Päätimme kokeilla isäni kanssa uutta aluevaltausta pilkinnän saralta... Paikaksi valitsimme kesällä hyväksi haukipaikaksi todetun Kvarnträskin Espoosta. Kesäisin paikassa saa hauskoja kokemuksia kun pomputtelee lumpeiden päällä Rapalan Minnow spoonia, usean kilon hauet yrittävät napata uistinta mutta lähes poikkeuksetta iskevät ohi.

Mieli oli korkealla kun kävelimme järven jäälle. Kairan upotessa jäähän mietiskelin minkä tasarin pistäisin perukkeen päähän lillumaan, päädyin Finlandia uistimen Jiggin Shadiin värissä 84.

Taisi valinta olla oikea kun jo neljännellä nykäisyllä tunsin kuinka siimaa vietiin. Paikalla oli vettä jään alla vain puolisen metriä ja kala vetikin pohjan suuntaisesti jarrun rääkyessä. Väsyttelin parhaani mukaan kalaa ja isäni oli valmiina koukkaamaan sen nostokoululla ylös reiästä, kala kuitenkin väsyi ja nousi nätisti kohti odottavaa kouraa. Hauki, prkl...

Elämäni ensimmäinen pilkkihauki oli jään paremmalla puolella. Fiilis nousi entisestään ja uusien reikien kairailua tuli harrastettua ahkerasti, 5 tunnin aikana teimme varmaan sen 100 reikää yhteensä. Näistä sadasta ei saatu kuitenkaan ylös asti kuin tuo yksi hauki, tosin kaksi kävi kyllä hetken aikaa tempomassa siiman päässä mutta... odottaa edelleen ottajaansa.

Lähetä kommentti

3 Kommentit

PekkaLi sanoi…
Onneks olkoon!! Aika possu. Mätikö siellä hauen masussa pullottaa vai oliko syönyt jotain tukevampaa?
T:Pekka
Taimenmies sanoi…
En kattonut, jätin äitini hellään hoivaan. Lupasi ilmoitella mitä sieltä löytyy.
Taimenmies sanoi…
Mätiä oli masu täynnä. Taitaa seuraavakin reissu suuntautua tuollaiselle lammelle...