30.5.2016

Helsingin Kalamaraton - 72 Kalamaraton tuntia takana!

Ei kolmansia vaan kolme Kalamaratonia jälleen takana! Nyt on haikea fiilis...

Vuorokauteen voi mahtua vaikka mitä kun auton kyydissä on neljä miestä joista kolme yrittää kalastaa... Näin kirjoitin facebookkiin kilpailun jälkeisenä iltana.

Palataan viikon takaisiin tunnelmiin, hetkeksi kun voitimme Kotkan Kalamaratonin. Keskittyminen ja tekemisen taso joka tuossa kilpailussa oli, tuotti toivotun tuloksen kuten vuonna 2014 kun voitimme Helsingin kilpailun ennätystuloksella. Tulos jonka joku varmasti vielä rikkoo, mutta ei vielä tänäkään vuonna!

Seitsemän päivän sisään kaksi 24 tunnin Kalamaratonia, kolme päivää sairastamista ja vain muutama rannalla vietetty tunti vesisateessa, näillä ei pärjää Stadissa. Silti en jättäisi Kotkan kilpailua väliin vaikka se olisi jälleen ensi vuonna viikkoa ennen helsinkiä.

Fouche Joseph voittaneesta Saksan maajoukkueesta kertoi kisan jälkeisenä maanantaina facebookissa seuraavaa; "Kiitos kilpailusta. Pitää kyllä sanoa että teidän 32 laji ennätys on kova. Ajateltiin etukäteen, että voidaan rikkoa se (tavoite oli 33-34), mutta 32 lajia on kyllä kivikova."

Urpoerämies Production ja Team Sormi Suussa, jotka harjoittelivat ainakin pari viikkoa näyttivät kuinka treenaamalla voi pärjätä ja saada hyvät lajimäärät. Molemmille tiimeille annoimme hieman tulitukea lajien etsimisen. Muutama laji lisää ja kärkikamppailussa on paikka odottamassa. Molemmat tiimit myös jättivät mentorinsa taakse tuloslistoilla :D

Listaan voi laittaa myös Onks Se Pohjassa joukkueen jonka jäsenistä Harri on Lievistuoreelta ajanut fongailemaan stadiin meidän seuraksi monen vuoden ajan ja löysi myös tiimin kilpailuun meidän avulla.

Lisäksi lämmitti Arin saama historian ensimmäinen kivisimppu heidän joukkueelle sekä Iskä ja Poeka Kalassa kertomat henkilökohtaiset kiitokset minulle radiossa, kun opetin heille lirkinnän saloja sekä Oton ja Oliverin hieno lajimäärä.

Kiitos myös Juha Kakkurille joka veti Radio Sun Classicsissa upean kalastuslähetyksen kera kollegojensa. Kuuntele tästä Tonyn ja minun haastettelut radiossa.

Myös Roopen tiimin pitkäjänteinen työ alkaa näkymään kuten Jannenkin. Onnea Keijukaloille joiden mukana feattasi Rasputin, ambulanssi kulki ja lajeja nousi. Onnea myös tiimiltämme uudelle Keijukalojen jäsenelle joka on ehkä jo syntynyt.

Meidän tiimi veti ilman suurempia treenejä vain 24 lajia, joka on meidän tasoiselle joukkueelle todella heikko tulos emmekä voi olla tyytyväinen siihen millään tasolla.

Kolmesta kisasta päätavoitteemme oli Kotkan kilpailuun osallistuminen ja siihen panostettiin myös eniten. Valitettavasti tämä näkyi stadinkisan lopputuloksessa näin karulla tavalla. Henkisesti en ollut valmis Helsingin kilpailun voittotaisteluun, tämä näkyi tekemisen tasossa monella eri tavalla.

Voisin kirjoittaa siitä kuinka kirjolohibordellista alkaen kaikki lähti menemään päin v:tä, mutta annetaan olla kuten myös eräs haaviepisodi, tai kuha, kivisimppu ja vimpasessiot.

Toisaaltaan voisin kirjoittaa kuinka mustatokko ja liejutokko olivat dippilajeja tai kuinka silakan litkausta varten ei tarvinnut kasata edes omia välineitä.

Voittaneen Saksan maajoukkueen kapteenin Simo Geisslerin voittopuhe oli yhtä sekava kuin meidän kilpailumme, mutta silti täyttä asiaa siitä mitä Kalamaraton antaa jokaiselle siihen osallistuneelle Kalastajalle. TE kaikki kisaajat teette Kalamaratonista sen mitä se on, meni itse kilpailu itseltä miten sattuu.

Alle vuosi seuraavaan koitokseen. Toivottavasti näemme mahdollisimman monta uutta joukkuetta Turun, Kotkan ja Helsingin kilpailuissa. Meidän tiimi tulee kiertämään jälleen ne kaikki.

Lopulliset sijoitukset ja lajimäärät joissa Kotkan tulokseen lisätty ko. kaupungissa lisäksi tulleet lajit.


  • Kotka 1 / 25-lajia | (ahven, hauki, hietatokko, kirjolohi, kivennuoliainen, kivinilkka, kivisimppu, kolmipiikki, kymmenpiikki, lahna, liejutokko, karppi, mustatäplätokko, mutu, pasuri, piikkimonni, ruutana, salakka, silakka, sorva, suutari, särki, turpa, törö ja vimpa) | Lue kisatarina tästä.
  • Helsinki 16 / 24-lajia (+mustatokko, allikkosalakka, hopearuutana)
  • Turku: 5 / 17-lajia | Lue kisatarina tästä.


"Ei se ole vain kilpailu. Se on elämäntapa. Sitä ei voi selittää, jossei sitä itse koe. Kalamaraton on sydämessä, se tulee niin syvältä, Salonen toteaa rintaa takoen." Lue ja kuuntele koko haastettelu tästä.

Kiitos Turku, Kotka ja Helsinki. Kiitos Markus, Mikko ja Timi ilman teitä olisi kalastusharrastus ihan jotain muuta kuin mitä se nyt on! Onnea myös kaikille voittajille, olette voittonne ansainneet!

Kiitos Onkitukku.fi tiimimme tukemisesta jälleen kymmenillä kiloilla mäskiä sekä syöttejä. Kiitos OPM:mälle meidän vaatettamisesta sekä välinevarustelusta.

Ensi vuonna paukkuu kilpailluissa Kalamaratoneissa 20 kilpailun raja jonka Mikko ylitti varmaan jo tänä vuonna. Markuksen kommentti facebook -viestiketjussamme tiivistää menneen Kalamaraton kauden.

On ollut aika haikea olo kun tietää että seuraava yhteistä kisaa joutuu odottamaan vuoden. Tää päivä mennyt kisakamoja purkaessa, autoa siivotessa ja pyykkiä ja ämpäreitä pestessä. Nyt koneessa kisapuku. -Markus

Ei kommentteja:

Suositut tekstit