Kuhan jigaus - Pielisen värit toimii Tuusulanjärvellä

Jotain näyttäisi olevan...

Olen pidemmän aikaa jutellut Tuusulassa asuvan Ville Seunan kanssa kalastuksesta facebookissa. Pitkään viestiteltiin, että voisi mennä yhdessä kalastelemaan. Hän oli ruvennut käymään Tuusulanjärvellä kalassa ja saanut hyviä kuhasaaliita. Itseltäni vielä tässä vaiheessa kuhapiste puuttui tälle vuodelle ja tämä kuullosti hyvältä kohdelajilta.

Tuusulanjärven Urheilukalastajiin liittymisen jälkeen Ville sai käyttömahdollisuuden soutuveneelle järvelle. Aiemmin Ville on käynyt jigaamassa kelluntarenkaalla kelluen.

Tällä lainaveneellä oli tarkoitus lähteä nyt kuhajahtiin. Suunniteltellulle kalapaikalle ei montaa minuuttia soutanut. Aloitin heittelun ja heti kävi selville, että pohja oli todella kivikkoinen ja jigejä tulisi menemään kuten Joensuun Kalamaratonissa Pielisjoen pohjaan.

Kävimme jätkien kanssa ennen Joensuun Kalamaratonia Jokierä nimisessä kalastusvälineliikkeessä ostamassa jigejä jotka sopisivat Pielisjoen kuhille. Näitä oli muutama jäännyt jäljelle kisasta ja nyt muiden Honkkarista ostettujen jigen alta pakista pilkisti turkoosin vertikaalijigin pyrstö. Tämä oli yksi niistä joita Jokierän Mikko suositteli Pielisjoelle.
Kävimme kokeilemassa olisiko hauet otillaan

Ensimmäinen heitto kyseisellä jigillä, kammen pyöräytys kun tunsin siiman kiristyvän. Potkuista päätellen jigi oli kelvannut kuhalle. Nopeasti kelasin kalan ylös jonka Ville haavitsi. Kalan ollessa haavissa mietimme, että mikä on Tuusulanjärvellä kuhan alamitta ja Ville nopesti kurkkasi netistä.

Alamitaksi selvisi 45 cm, mikä hyvä mitta. Ei mitään mitätöntä valtakunnallista 37 cm vaan suoraan vähintään 40 cm, mieluusti 45 cm.

"Vantaanjoen kalastusalueen päätöksellä 13.4.2005 on kuhan alamitta 45 cm Tuusulan kunnan Tuusulanjärvellä ja Rusutjärvellä. Päätös on voimassa 31.12.2016 asti."

Mittasin kalan ja pituudeksi sain 47 cm. Kuva ja takaisin kasvamaan. JESH, lajipiste nro 35. Kuhan saannin jälkeen jigailimme ympäri lähialueita ja saimme kuhan lisäksi muutaman komean ahvenen.

Soutelimme ympäri järveä etsimässä kaloja, vaihdoin siirtymien ajaksi Lowrance Elite 3x -kaikuluotaimeen normaalin veneanturin ja paikoilla ollessamme takaisin talvikäytössä olleen pilkkianturin.

Pilkkianturilla pystyin seuraamaan jigin uittoa ja näin kiinnostuivatko kaiussa näkyvät kalat siitä vai ei.

Ville vei minut rantaa hieman ennen yhdeksää ja lähti itse takaisin nauttimaan upeasta kesäillasta. Ennen kotiin pääsyäni puheliin tuli komea kuva ahvenesta ja yöllä oli tullut lisäksi toinen komea kuha.

Tuusulanjärven kuha oli lajipiste nro 35.

Lähetä kommentti

0 Kommentit