19.1.2015

Ikuistettu kuva

Aqua Spy vedenalaiskamera
Olen töideni kautta saanut käyttööni Aqua Spy Micro vedenalaiskameran. Valitettavasti kamesta puuttuu videokuvan nauhoittamis mahdollisuus. Toivottavasti markkinoille tulee laite jolla myös nauhoittaminen on mahdollista.

Ensimmäinen testi tapahtui Airiston härkäsimppukarnevaaleilla, reissusta voi lukea tästä. Nyt oli vuorossa Vanajan mateiden kalastus ryöstäjällä johon olin virittänyt kameran kiinni. Siimana toimi kameran ohut johto.

Mukana reissussa paikalliset oppaamme Teppo ja Janke sekä retkitunnelmia ikuistamassa Lauri Asanti ja vakiokalastoon kuuluva isäni.

Ensireaktiot joita viritykseni oppaissamme herätti olivat "no nyt on systeemit", "en mä tullut tänne screeniä tuijottaa" ja "tuleekohan tuosta yhtään mittää".

Kairailimme oletetulle mateiden polun yläpuolelle reikiä tasaisin välein ja laskimme pyytömme pohjaa kuoreilla höystettynä. Ei aikaakaan kun Janke vetäisi ensimmäisen mateen jään paremmalle puolen.

Keskityin oman viritykseni nykimiseen ja tuijottelin näyttöä tarkasti. Pohjan pöllyäminen ryöstäjän alla vaikeutti hieman tarkkailua, mutta huomasin kun valkoinen hahmo vilahti oikeassa yläreunassa.

Laurin elämänpiste made
Made! Huusin ja Janke tuli viereeni katsomaan mitä näytöstä näkyy. Kyllä, made pyörähti uudestaan pilkkini ympäri ja Jankke näki tämän kunnossa. Seuraavalla kieroksella kala otti suoraan suunnan kohti koukun etupuolella kiinni olevaa kuoretta ja kun huomasin pään kameran edessä nykäisin.

Kala jäi kiinni, johdolla keriminen oli hieman hankalampaa kuin normaalilla kalastajanlangalla, mutta sain kalan kuitenkin reiästä ylös ja pinnalle. JESH! Lajipiste #4 oli ylhäällä.

Nostotyylini aiheutti paikallisissa hieman hilpeyttä, ja he ihmettelivätkin kuinka sain kalan ylösasti :D

Innostuneet kalamiehet säntäsivät omille jakkaroilleen ja ei aikaakaan kun Janke nosti illan toistaiseksi suurimman mateen jäälle. Painoa lähes 2kg. Lauri piti hetken tauon kuvaamisesta ja sai käteensä pilkin jossa oli Mollukka mademorri höystettynä Vanajan kuoreella.

Hetken Lauri pomputteli mollukkaa pohjassa kunnes totesi; "Jäikö tää pohjaan, hei täällä on kala!". Laurin tämän vuoden toinen elämänpiste oli noussut ylös.

Retkestämme saatte lukea lisää vajaan vuoden sisään Metsä ja Kalastus lehdestä johon Lauri kirjoittaa tarinan.

Ikuistettu kuva = se piirtyi silmäkalvoilleni kun näin kuoretta ja kameraa lähestyvän mateen silmät lähenevän hetki hetkeltä... loppu on historiaa.

#4 Made, Aqua Spy kameralla + ryöstäjä + kuore

Ei kommentteja:

Suositut tekstit