11.1.2015

Olen rakastunut

#1 Härkäsimppu
Sain Longinojan taimenten kuduntarkkailua varten käyttööni Aqua Spy vedenalaiskameran ja näytön. Harmittavasti tällä laitteella ei pysty nauhoittamaan vedenalaista maailmaa, mutta tarkkailla pystyy. Kyseinen härveli oli minulla Airiston Fongausreissulla mukana.

Perinteitä kunnioittaen meidän autokunta saapui Airistolle ennen auringonnousua. Nousun seuraaminen kahvikuppi kädessä on hetki jolloin sielu ja mieli lepää meren aavaa tuijottaen. Hetken nauttimisen jälkeen oli aika virittää mormuskaan kärpäsentoukat. Tapsipilkki haarukkavavasta kohti syvyyksiä.

Ensimmäisen tärpin missasin, mutta toinen tarttuikin jo kiinni. Kerimistä, kierros, toinen ja kolmaskin kunnes siima oli ylhäällä ja vuoden ensimmäinen lajipiste oli ylhäällä. Tavoite täytetty, härkäsimppu nousi suuauki ihmettelemään veden yläpuolista maailmaa. Hetken tuijottelimme toisiamme kunnes kala pääsi uimaan ämpäriin.

Hiljalleen muutkin fongarit saapuivat laiturille, Pekka, Sami-Jukka, Tanja, Markus, Mikko, Timi jne… lopulta iloinen puheensorina kuului pitkin laituria. Itse siirryin lähemmäksi Turkulaisia vaihtamaan kuulumiset. Kurkkasin kaikuluotaimella näkyisikö välivedessä silakka –tai kuoreparvia. Noin 10m syvyydessä uiskenteli jotain, tiputin pilkin oletettuun syvyyteen ja jätin vavan reppujakkaralle odottamaan.

Rupattelun lomassa päätin tarkistaa syötit ja yllätykseksi pilkin mukana oli toinen tavoitelaji ylhäällä. Kuorepiste, päivän tavoite täytetty, nyt voin ruveta testailemaan Aqua Spy kameraa ja yrittää etsiä sillä härkäsimppuja.

Kamera kohti syvyyksiä ja kuva päälle screenistä. Heti ensimmäisenä kalana pohjassa näkyi kivinilkka, tästä innostuneena muutkin fongarit tulivat katsomaan kuinka selkeä kuva on vaikka syvyyksissä on valotonta. Yllätykseksi kivinilkka kiinnostui kamerasta ja yritti useaan otteeseen syödä sitä :DJatkoin tutkimista ja lopulta kivinilkkoja löytyi useita, matkalla syvyyksiin näkyi myös kuoreita.
Pannukahvin ja ribsien tuoksu alkoi tuoksumaan nuotiopaikalta, oli aika mennä herkuttelemaan.
Härkäsimppu karnevaalit eivät olisi karnevaalit ilman Mikon loistavia ribsejä eikä näitä loistavia ihmisiä. Loistavuutta lisäsi se, että Pekka Leino oli varannut jokaiselle mukaan itse tekemiä tasapainopilkkejä. Jokainen sai valita purkista mieleisensä värin.

Lounastauon jälkeen lirkimme Mikon kanssa nopeasti kolmipiikkipisteet laiturin vierestä ja jatkoimme syvemmältä pilkkimistä.

Jatkoimme lounastauon jälkeen Timin kanssa kameralla pohjantutkimista. Samalla viritimme tapsilla koukun kiinni kameraan ja pomputtelimme sitä pohjassa. Jälleen kivinilkka tuli tutkimaan viritystämme, syötti ei vaan kiinnostanut kun kaikki mielenkiinto meni kameran infrapunavaloja kohtaan. Saman huomasimme kuoreen kanssa joka näkyy alla olevalla videolla.

Kiitos kaikille mukana olleille. Oli hieno keikka joka otetaan jälleen ensi vuonna uudestaan. Tämä perinne on tullut jäädäkseen ja tästä on hieno aloittaa fongauskausi 2015.

Ei kommentteja:

Suositut tekstit