28.9.2013

Aitoa iloa

Fongauksen hienous on onnistumisen tunne. Sain jälleen kerran toimia oppaana Lievestuoreelta kotoisin olevalle Harrille. Harrilla on kova into tulla paremmaksi lajikalastajaksi vuosivuodelta. Intohimon lajikalastukseen näkee kalastajan silmistä, Harrilla tämä palo on todella kova. Sitkeästi omia kotirantojaan koluava nuori mies on onnistunut harjaantumaan Lievestuoreen kovimmaksi ja harmittavasti myös ainoaksi lajikalastajaksi.

Onneksi olemme voineet auttaa Helsingissä häntä yllinkyllin, ensimmäisellä reissulla nousi uusia lajeja useita ja sama tavoite oli tälläkin reissulla. Tavoitelajeiksi olimme asettaneet reissullemme mustatokon, seipin, turvan sekä hietatokon.

Annetaan Harrin kertoa retkemme lopputulos omassa blogissaan, minä kerron tarinoita matkan varrelta.

Hienoja hetkiä koettiin mustatokon onginnan yhteydessä mutta, itselleni mieleen jäi turpapaikalla tapaamamme nuori perhokalastaja. Pyysin häntä liittymään seuraamme ja opetin hänelle törön onginnan salat, nopeasti tämän pojan elämänpistelistalle tuli yksi laji jota hän ei ollut odottanut kalareissullaan saavan.

Kerroin pojalle lajikalastuksesta ja erityisesti sen viehätyksestä sekä onnistumisen ilosta kun löytää uuden kalalajin. Toivotimme pojalle kireitä siimoja ja jatkoimme matkaa kohti seuraavaa etappia.

Päivämme koostui monesta uudesta paikasta ja etsimme yhtä lajia ympäri rantoja. Lopulta illan viimeisinä hetkiä saimme yhden yksilön hyväksymään tarjotun madonpalasen. Kaksi väsytty mutta, onnellista Fongaria oli onnistunut tavoitteessaan.

Fongaus on suurempaa kuin kalastus slogan pitää sisällään juuri tämän sanoman. Annetaan tämän vidoen tiivistää päivän sanoma.

Ei kommentteja:

Suositut tekstit