26.9.2013

Huh mitä haipakkaa

Viime päivityksestä on jo kulunut pidempi aika. Valitettavasti en ole jaksanut jokaista kalareissua kirjoittaa kun niitä on ollut sen verran paljon.

Mustatäplätokon ongintamestaruuskilpailut

Tuleva Kalamaraton pariskunta?
Perinteeksi muodostuneet mustatäplätokon ongintamestaruuskilpailut ovat joka syksyinen traditio. Olimme jälleen mukana tiukalla tiimillä. Kalastusporukkaamme kuului itseni lisäksi tyttäreni Olivia (3,5v), Timi ja Ahti (3v) sekä työkaveri poika Robert.

Tämän autokunnan lisäksi samoilla paikoilla onki Mikko, Piia ja hänen kaksi poikaansa. Paikaksi valikoitui lasten takia Ruoholahden kanava, helpot rannat ja vierestä löytyvät leikkipaikat helpottavat lasten kanssa kalastusreissua.

Tunnetusti Ruoholahden kanavalta voi saada suuriakin saaliina, nyt päätimme keskittyä rentoon yhdessä olemiseen ja siinä samalla lapsille onginnan opetteluun. Olivian Angry Birds onki oli viritetty pyyntiin kun tyttö sen ensimmäisen kerran nosti ylös, mustatäplätokkohan se sieltä nousi. Ensimmäinen pistekala ja samalla Olivialle uusi elämänpiste.

Lopputuloksissa emme Timin ja lasten kanssa hirveän korkealla päässeet. Onneksi seurueeseemme kuuluneet Piian pojat ottivat sijat 1 ja 3, mukanani ollut Robert oli komeasti toisena.

Suomen Lajikalastajien liitto


Karpin kalastuksen ammattilaiset näyttävät vinkkejä
Kaiken kalastuksen lomassa perustimme Suomen Lajikalastajien liiton eli lyhyesti SuLL:lin. Liiton päätavoite on kehittää Suomalaista kalastuskulttuuria ja erityisesti lajikalastusta. Tavoitteenamme on saada nuoria lajikalastuksen ja luonnosta nauttimisen pariin.

Liity Lajikalastajien kasvataan joukkoomme, tule ja tykkää Facebook sivuistamme.

Fongareiden ensimmäinen kurssi oli Carp fishing Finlandin kanssa yhteistyössä järjestetty karpinkalastuksen alkeiskurssi. Kursin perusteiden lisäksi mentiin aika pro meiningillä, kiitos tästä kuului Swedish Bait Mechanicsin Gary Benneylle ja Marko Macekille.

Kaksi edellä mainittua osasivat kyllä ottaa yleisönsä ja pelkästään heidän kalatarinoita kuuntelu olisi riittänyt. Tarinoiden lisäksi saimme tehdä rigejä heidän ohjauksessa sekä opettelimme syöttämisen alkeita ja muuta mukavaa Luukin Halkolammen rannalla.

Pakkalanpuro


Hanna Hauki Olivian paijattavana
Pakkalanpurolla järjestettiin ainutlaatuiset purotalkoot. Talkoissa oli nimittäin lapsille järjestetty ohjelmaa, harvemmin talkoissa lapset pääsevät poniajelulle tai heidän ilonaan on Maretariumin Hanna Hauki. Näiden lisäksi lapsia leikitettiin, oli aarteen etsintää ja hienoja kasvomaalauksia.

Itse talkoissa teimme edellisen talkooalueen alapuolelle muutaman uuden soraikon sekä poikasille suojapaikkoja. Sekä kokonaan uuden alueen ensimmäisen talkooalueen yläpuolelle. DHL:län talkooporukka veti tiukkaa settiä ja sora sekä kivet siirtyivät liukuhihna vauhtia puroon.

Tule mukaan levittämään Pakkalanpuron ilosanomaa liittymällä Facebook sivuillemme.

Helppoa kun sen osaa
Näiden kaikkien häppeningien lisäksi kävin auttamassa Jussi Vakkalaa kivennuoliaisen pyynnissä. Aikaisemmat kalareissut oli tuottanut pettymyksen hänelle ja nyt lupasin kyseisen lajipisteen hänen listalleen.

No menihän siinä kalan koukuttamisessa se vajaa 10s siitä kun purolle saavuttiin :D Jussin matka kohti 40 pyydettyä kalalajia vuodessa helpottui jälleen hieman.

Tämmöinen päivitys tällä kertaa :D

Mukavaa syksyn jatkoa kaikille lukijoille.


Ei kommentteja:

Suositut tekstit