7.1.2013

Lyhyt yhteenveto vuodesta 2012

Vuoden 2013, odotetuin reissukaveri harjoitteli jo syksyllä 2010 Airiston laiturilla.

Vuosi 2012 tarjosi jälleen upeita kokemuksia kalastuksen tiimoilta ja ennen kaikkea tutustumista mahtaviin persooniin.

Alkuvuosi meni kalastuksen osalta rennommissa merkeissä ja keskityimme enemmänkin grillailuretkiin perheen kanssa kuin kalastamiseen.

Valtamerilaivaan mahtuu, vasemmalla Janin korva.
Maaliskuun koittaessa olimme vihdoin vesillä. Kalakerho Siloneulan veijareiden kanssa sullouduimme Golfiini ja lähdimme tutustumaan Sipoon merialueeseen.  Tavoitteenamme oli suurahvenet. Reissun suurin ahven napsahtikin  tarjoamaani tasapainoon alle metrin vedestä, erään pienen luodon kupeesta. Ahvenelle komeasti painoa 540g.

Pilkkikausi tarjosi muutenkin unohtumattomia kokemuksia ja vaihtaminen mormuskasta tasapainoon lisäsi myös saalispussin painoa.

Njam... Mikon kuuluisia cripsejä.
Huhtikuun lopussa aloimme Mikon kanssa etsimään uusia kalapaikkoja Kalamaratonia silmällä pitäen. Löysimmekin itsemme useana iltana lirkkimässä uusia rantoja. Kävimme käytännössä rannat Seurasaaresta aina Lauttasaareen asti läpi 100m tarkkuudella ;) Harjoittelun yhtenä päätavoitteena oli myös välineiden kuntoon laittaminen ja valvomisen harjoitteleminen.

Keväällä kävimme myös tekemässä joukkueen "hitsausreissun" Espoon ulkosaaristoon Mikon opastamana. Tavoitteenamme oli taimenpisteen saaminen. Retki meni suhatessa lukuisat taimenluodot ja kivikot lävitse, saamatta kuitenkaan tärppiäkään kohdekaloista. Lopulta päädyimme courmee lounaalle keskelle merta, ja hyvää oli. Lajipisteeksi nousi taimenen sijaan siika.

Vuoden kohokohtiin kuuluu tietysti Helsingin Kalamaraton jossa sain kipparoitavaksi Janin ja Mikon miehittämän joukkueen.

Ekku ja "the onki".
Tiimimme onnistuikin treenailussa yli odotusten. Kiitos Mikon löytämien uusien lajipisteiden ja lisäksi onnistuimme varmistamaan peruslajien saamisen varsinaisessa kilpailussa. Loppusijoitus hienosti kolmas lajimäärällä 27.

Kesäloman aloitin upeasti ensimmäistä kertaa järjestettävällä Joensuun Kalamaratonilla. Mikko oli järjestänyt itsensä myös tähän kilpailuun ja joukkueemme täydensi itse herra "Rauhallisuus" Ekku.

Tämä kaksikko treenasi vajaan viikon ennen kilpailua Joensuun vesiä ja vielä torstaina tilanne näytti tukalalta kun lajimäärä pysyi alhaisena.

Lesnan naputtajat feat Skes.
Itse kilpailu tarjosi upean läpileikkauksen Itä-Suomen luontoon, kävimme Kolvananuuron rotkolaaksossa, tutustuimme upeaan pieneen erämaajokeen ja kalastimme urbaanisti keskellä kaupunkia. Sijoitusta tärkeämpää tässä kilpailussa on osaan otto ja kilpailun läpikäyminen.


Edellä mainittujen lisäksi parasta antia on uusiin kalastaviin ihmisiin tutustuminen. Joensuunkin kilpailuun oli eksynyt pari jo ennalta tuttua kilpakumppania Helsingin kilpailusta ja olipa mukana myös Kotkan Kalamaratonissa innostuneitakin. Paikalliset opiskelijat hoisivat kilpailun läpi viemisen todella hienosti ja kisakeskuksena toiminut Ilosaari tarjosi parastaan.

Kaveria ei jätetä, edes vesisateessa.
Sijoituksemme kilpailussa kuudes lajimäärällä 11. Paikallisiin sanansaattajiin onnistuimme takomaan mieliin sen mikä Kalamaratonissa on tärkeintä. Vuoden 2013 kilpailulta voi siis odottaa paljon.

Joensuun Kalamaratonissa tutustuimme Lesnan naputtajat nimisen kalastuskerhon porukkaan ja saimmekin heidät Helsinkiin kalastamaan Minimaratoniin. Ennen kilpailua kalastimme perjantain hakien porukan jäsenille lajipisteiksi allikkosalakan, hopearuutanan, törön, turvan ja mustatäplätokon.

Heinäkuussa oli ilo saada uusi laji elämänpistelistalle kun kävimme Mikon, Markuksen ja isäni Matin kanssa pyydystämässäv viisipiikit Lohjalta.

Haaviauki feat Eetu the Kalastaja & minä.
Syksyllä sain tutustua myös Haavi auki porukkaan ja sain kunnian toimia heidän "mentorinaan" lajikalastuksen tiimoilta. Se tunne, kun on nukkunut vain tunnin, ennen töihin menoa.

Tämäkin tunti Honkaluodon sohvalla, läpi yön kestäneen kalastus -ja saunomisen jälkeen. Seikkailumme lopputulos on tulossa Erätulilla vuoden 2013 aikana.

Vuoden 2012 lopullinen Fongaus-lajimäärä jäi 34, harmittavasti ankerias, kuore, sulkava ja karppi jäivät saamatta vaikka näitäkin yritettiin perinteisiltä paikoilta.

Eeron ja Markuksen kanssa ongella.
Tuleva vuosi 2013 tulee olemaan osaltani enemmänkin uusiin ihmisiin tutustumista ja heidän kanssa kalastamista. Olen saanut kutsuja jo mm. Kokkolaan.

Olivia täyttää vuoden alussa kolme vuotta ja on aika lähteä ongelle tyttärensä kanssa. Tästä alkaa kalakaverin kouluttaminen, toivottavasti innostus tulee luonnostaa eikä reissuille tarvitse kahta kertaa pyytää... "itse olin lapsena valmiina jo ennen kellon soittoa todeten, joko mennään".
Kohti kautta 2013.

Kiitos kuluneesta vuodesta kaikille blogini lukijoille ja eritoten kaikille hienoille ihmisille joiden kanssa olen saanut vuoden aikana kalastaa.

Ei kommentteja:

Suositut tekstit