6.7.2008

Herkkuhetkiä Inkoossa


Olimme tänään vaimoni, vanhempieni ja siskon pojan Tatun kanssa Inkoossa viettämässä mukavaa sunnuntai päivää grillaillen ja onkien. Aluksi ei onkimisesta meinannut tulla mitään kun rannat olivat niin matalat.

Ruokailun jälkeen viritettiin isäni kanssa kelaonget kasaan ja saalista rupesikin heti nousemaan. Ensimmäinen ylös noussut kala oli ahven, toisen ahvenen sai Tatu rannalta normaalilla ongella. Itse onnistuin saamaan kelaongella ahvenen ja 7m normaali ongella ison lahnan. Kaikkiaan tästä toisesta paikasta saimme 5 lahnaa ja 5 ahventa.

Perkaamisen jälkeen lahnat pääsivät leppälastujen savuun valmistumaan hiljalleen herkkuateriaksi.

Ruokailun jälkeen onnistuin löytämään muutaman suuremman lahnan sisälahden puolelta. Kutsuin Tatun paikalle ja annoin kelaongen tällä lupaavalle kalastajan alulle. Hetken päästä rannalle nousikin varmoin ottein reissun komein lahna.

Kalamiehen asenteella Tatu myös perkasi kolme saamaamme lahnaa. Varmoin ottein joista näki kuinka poika nauttii siitä mitä tekee.

Hienon epävakaisen säästä piittaamatta reissu oli todella mukava ja sen kruunasi Tanjan ja äitini keräämät metsämansikat sekä mustikat.

Ei kommentteja:

Suositut tekstit