9.7.2008

Kolme sukupolvea

Olimme tänään isäni ja siskon pojan Tatun kanssa ongella Sipoon saaristossa. Aluksi sovimme kilpailu kategorioiksi eniten kaloja ja suurin kala. Tiukan kilpailun alkutahdit määritti Tatu, ensimmäisen lahden pohjukasta nousi nopeasti komea ahven ja muutamia särkiä sekä salakoita. Itse heitin tyhjää aivan kuten isänikin.

Onnistuin löytämään Abun reflexin reitille noin kilosen hauen ja sain piikkipaikan suurin kala kategoriassa. Tuulen voimistumisen myötä siiryimme niemen toiselle laidalle . Täältä isäni onnistui karkuuttamaan rannan tuntumasta suurehkon lahnan ja heti perään sai sellaisen myös ylöskin asti. Tässä vaiheessa itsekin siirryin kelaongintaan kun uistinten viskominen ei näyttänyt tuottavan haluttua lopputulosta.Tuulen tyyntyessä siirryimme takasin alkusijoille ja kelaonginta rupesi tuottamaan tulosta kohdallani. Nopeaan tahtiin sain ahveniä, muutamia lahnoja ja lukemattoman määrän särkiä.

Kisasimme Tatun kanssa pitkään määrällisestä kärkisijasta ja loppuen lopuksi voittoni sinetöityi luvuin 19, 17 ja suurimmaksi kalaksi jäi tuo tumppi hauki joka sai jatkaa kasvamistaan.

Ei kommentteja:

Suositut tekstit