Lajikalastuksen SM-kisat 2022 – Julkisilla liikkuminen


Helsingin Kalamaratonissa 2022 uutena lajina noussut putkisieraintokko sai Skes ry:n vaihtamaan Lajikalastuksen yksilö SM-kisojen kilpailualueen Mustikkamaa-Kalasatama-Kulosaari alueesta Vuosaareen. Tieto tästä muutoksesta oli tervetullut jo tutuksi tulleeksi kisa-alueen sijaan.

Kilpailukeskuksena toimii Kulttuurikeskus ja kokoushotelli Sofia Kallahdenniemellä.

Tieto julkisien käyttämisen sallimisesta kilpailussa tuo kivan lisän. Tämä mahdollistaa bussilinjojen 560 ja 90 käyttämisen metron lisäksi leveys ja korkeussuunnassa liikkumisen ilman kävelyä. Muutos lisää myös taktiikkaelementin, joka mahdollistaa laajemman kisa-alueen käyttämisen. HSL vuorokausilippu, maksaa vain 8 €.

Lupasin auttaa ulkopaikkakuntalaisia julkisen liikenteen käytössä, mutta koska haluan olla reilu kaikkia kohtaan, on tässä tekstissä kaikki olennainen tieto Vuosaaren alueella liikkumisesta.

Vaikka www.reittiopas.fi palvelu on erinomainen soitin Vuosaaressa asuvalle ystävälleni Luontohetki -retkiblogia pitävälle Miralla. Soitto kertoikin sen olennaisen, eli aikaisemmin selvittämäni kaksi linjaa ovat ne mitä tarvitsisi käyttää kilpailussa.
  • 90 on syöttöliikenne linja. Reitti kulkee Vuosaaren metroasemalta satamaan kiertäen Aurinkolahden kautta.
  • 560 on runkolinja. Linja kulkee Vuosaaren Rastilasta halki Helsingin. Linjaa käytetään kilpailualueella pystysuunnassa liikkumiseen. Runkolinja pysähtyy vain tieyillä merkityillä pysäkeillä ja siihen voi nousta kyytiin jokaisesta ovesta.
  • Metrolla voi kulkea poikittaissuunnassa Rastila-Vuosaari akselilla. Linnuntietä matka asemien välillä on reilu 1 km.
Kun bussilinjat nyt ovat selvillä on aika tutustua aikatauluihin sekä mitkä pysäkit ovat kilpailun kannalta ne kriittisimmät nopean liikkumisen takaamiseksi. Tutustuminen HSL-mobiilisovellukseen kertoo, että kirjautuneilla on mahdollisuus tallentaa omia pysäkkejä sovellukseen ja näistä näkee suoraan Reittiopas -osion etusivulla bussin saapumisajan pysäkille.

Lipuksi kannattaa ostaa BC-vuorokausilippu, hinta on vaivaiset 8 € ja on voimassa koko kilpailun ajan. Halutessa toinen vaihtoehto on BC-kertalippu hintaan 2,80 €, lipulla voi liikkua 80 minuutin ajan kilpailualuetta ympäri. Lippujen osto onnistuu HSL-mobiilisovelluksella.

Bussien lisäksi olen tutustunut alueeseen pyörällä, joka mahdollistaa rantoja pitkin tapahtuvan kalapaikkojen etsinnän.

Noin 50 km pyörälenkin aikana näin miten monipuolinen rantatyyppien kirjo Vuosaaressa on. Pelkästään satelliittikuvaa tutkimalla voi todeta, että Vartiokylän ja Rastilan puoli on rehevämpää rantaa ja Ramsinniemen sekä Uutelan niemen puolella karumpaa kivisempää ja hiekkaisempaa.

Yksi syy pyöräilyyn oli myös saada käyttööni tekemä kartta ajan tasalle piha-alueista sekä laitureista, joilla pystyisi ja saisi kalastaa. Pyörällä löytää helposti myös oikoreitti polkuja, joita kulkee asutuksien väliin jäävillä metsä -ja puistoalueilla. 

Helsingin Itäinen rantareitin alkupiste Vuosaaressa on kahvila Kampela ja päätepiste Vartiokylänlahden silta, itse reitti jatkuu kuitenkin Sompasaareen asti. Rantareittiä pääsee kulkemaan kävellen poikittaissuunnassa kilpailualueella rantoja seuraten. Tutustu reittikarttaan.

Olen tehnyt omasta kilpailukartastani version josta julkaisen vain kieltoalueet kaikkien nähtäviksi. 

HUOM! KARTTA EI OLE VIRALLINEN KILPAILUKARTTA!Reppu selkään, vapalaukku olalle ja kisaamaan. Kilpailualue tulee tarjoamaan kisahistoriassa yhden huikeimmista haasteista kisaajille. Mielenkiinnolla odotan mikä on lopullinen lajimäärä mikä kilpailussa saadaan ja kuinka monta lajia näistä voittajan listalla on. 

Toivottavasti tästä infopaketista on apua julkisilla vähemmän liikkuvien tai kilpailuun ensimmäistä kertaa osallistuville.

Kisainfo ja ilmoittautuminen: https://skes.fi/lajikalastus_saannot


Lähetä kommentti

0 Kommentit