Sataa, sataa ropisee ja mieli zen-tilaan – Suursorva yritys 2

Kiitos alkuvuoden antoisimmasta onkitaistelusta

Suurkalamitan täyttävä sorva (Scardinius erythrophthalmus) on potentiaalisimpia lähialueen lajeja. Näitä iltapistoja punaeväisten kaunokaisten perään voi tehdä nopeallakin aikataululla. Syötiksi käy kaupan purkkimaissi, lähialepa on auki 24/7/365 joka mahdollistaa ongelle lähtemisen, vaikka keskellä yötä.

Edellisenä päivänä samalta kohdalta oli noussut 440 g sorva, oma ennätykseni ei ylittänyt edes 300 g.

”Zen (kiinaksi chan, japaniksi zen) kuulostaa mystiseltä. Suoraan käännettynä se kuitenkin tarkoittaa vain “olemisen suoraa kokemista turhia miettimättä”. Yksinkertaistaen zen on siis ajatuksenjuoksun rauhoittamista, mielen lepäämistä, luopumista suorituskeskeisestä ajattelumallista sekä nauttimista tästä hetkestä.” (Lähde: Wikipedia)

Pää kun on täynnä, on siihen itselleni paras nollaus mennä rantaan tai luonnon helmaan. Yleensä mukaan lähtee onki ja koiramme Nemo. Ilman sen suurempaa tavoitetta onkilaite heilautetaan ruovikon reunaan ja aloitetaan nollaus;

  •        tuo on nokikana, silkkiuikku ja ohi kiiti juuri laulujoutsen
  •        mitähän tuo naakkaparvi ajattelee, tuleekohan ne syömään maahan tippuneet maissit, kun lähden?
  •       kuusitiainen, tuo kurluttava ääni on kaulushaikaran
  •       katsos Nemo koho liikahti

Huti! Maissit vietiin, uutta koukkuun ja samaan kohtaan. Nyt koho hävisi horisonttiin kuin Nato-ohjus. 

Vastaiskusta kävi selville, että nyt on hieman paremman koko- ja voimaluokan kala. Yksin ongella ollessa huomaa sen, miten kullanarvoinen on pitkävartinen haavi ja se haavia käyttävä ystävä joka kotona toipuu rankasta talkoopäivästä.

Yksin oli pärjättävä, kala kävi ensimmäisen kerran pinnassa vasta muutaman minuutin väsyttelyn jälkeen. Komeat pyörteet ja vihertävä selkä tiputti listalta pois tavoitelajin, lahna, pasuri vai kenties suutari?

Seitsemän metrin onki oli kaarella, 0,20 mm tapsi kestäisi, jos kalalle ei antaisi kovaa painetta. Hiljalleen kala väsyi ja lipui pintaan, suutari. Vuoden yhdestoista lajipiste makasi haavin päällä. Nopea punnitus pussissa, 1150 g oli noin 1120 g suurempi kuin aikaisempien vuosien Munkkivuoresta nousseet yksilöt.

Sade koveni, Nemon turkki kastui ja lopulta myös Norfinin-kalastusasuni päästi veden läpi. Onneksi välikerros säilyi hetken kuivana. Lopulta valotikun kanssa tarkasti painotetun kohon tarkkailu kasvavien sadepisaroiden kraatterien keskeltä kävi toivottamaksi pakkasin kamat.

Autolle kävellessä pikakelasin illan mielessäni; Sorvat 313 g, 203 g ja 181 g ainiin ja ne lahnat. Talviloma...

Sorvan suurkalaraja 500 g, katso tästä ilmoitetut suurkalasorvat


Lähetä kommentti

0 Kommentit