Saappaat jalassa Jakomäen hiekkamontuilla - kuuntele popcast

Kuva: Matti Tieaho

Matti Tieaho on Kouvolan Sanomien yhteiskuntatoimittaja ja innokas kala- ja erämies. Hän tekee lisäksi popcastia Saappaat jalassa. Huomasin alkuvuodesta, popcastin ja vinkkasin lajikalastuksesta sekä tekemästäni ennätyksestä Matille.

Sovimme popcastin tallennuspäiväksi 10.5. maanantain ja kelistä välittämättä tapaisimme Jakomäen koirapuiston parkkiksella. Sateen varalta Matin arsenaalista löytyi pressu joka toisi lisää autenttista erämeininkiä, jos sateen ropina säestäisi tallennusta.

Urbaani ympäristö ja sen äänimaailma tarjosi haasteita, mutta Matti handlasi tämän ja muutti häiriö taustaäänet vahvuudeksi lisäämään lajikalastuksen ilosanomaa – kalasta siellä missä kalat ovat! 

Uiskenteleehan viereisen lammen pinnan alla ainakin haukia, ruutanoita ja ehkä jotain muutakin, jos huhupuheet pitävät paikkansa.

Kuuntele ja hämmästy mitä naurun kiljahduksia saimme tunnin aikana tallennettua. Aiheet pomppivat fongailusta Kalamaratoniin, kalojen ja kalastajien vuorokausi rytmiin sekä vuosikalenteriin, oli siellä palanen Longinojaa ja jätevesipäästöjäkin. 

Kiitos Matti! 

Jälleen on yksi palanen innostamassa ihmisiä kokeilemaan fongailua. Lue aiheesta lisää Kouvolan Sanomista.


Lähetä kommentti

0 Kommentit