Vuosi 2015 – Fongailun kultajuhlaa

Turun Kalamaratonin kovimmat kalamiehet (Pyöräilevät Lahnat). (2 molemmista reunoista)

Vuosi 2015 käynnistyi perinteisesti Airiston Härkäsimppukarnevaaleilla jossa kauden avauskalojen joukkoon nousi perinteisesti härkäsimppu sekä kuore. Tammikuun loppupuolella päätin toteuttaa hullun idean ja pilkkiä madetta livenä. Kiinnitin Aqua Spy –kameraan madeharan ja katsoin onnistuisiko. Lue tästä onnistuinko?

Icenomad pilkkiteltan kasaaminen menossa. Kuva: Lauri Asanti.

Helmikuu ja Lapinlahden ankeriasreissu. Tänä vuonna mukaan lähti Urpoerämies Production joka teki retkestämme hauskan jakson nettiin. Katso jakso tästä.

Nopein 10-lajia jälleen Stadista.

Toukokuu ja Kalamaratonit Helsingissä ja Turussa. Kilpailuissa oli paljon onnistumisia ja pettymyksiä. Onnea Helsingin voittaneelle Kalakerho Siloneulalle ja Turun Lt Barbatula.

Huimat kilpailut Helsingissä ja Turussa joissa jälkimmäisessä voitto jäi saamatta kun hauet nauroivat meidän yrityksille 6 tunnin ajan. Helsingissä uusi kisaennätys nopeimman 10-lajin pyyntiajassa kirjoitetaan lukemiin 13:16.

Lopulta sijoitus Turussa toinen, lajimäärällä 24. Turun kisa tarinan voi lukea tästä ja Helsingissä sijoitus 5, lajimäärällä 29 tarinan voi lukea tästä.


Kesäkuu ja Joensuun Kalamaraton. Huimat pari päivää treeniä Joensuussa ja itse kilpailussa muutama onnistuminen esim kivisimpun saaminen keskellä päivää. Jälleen kuha, kirjolohi ja vakituinen vihulaisemme nulju huijasivat meitä ja jäimme lopulta sijalle 5. Valitettavasti kyseinen kilpailu oli Joensuussa viimeinen ja nämä vedet jää nyt vähemmälle kalastukselle.

Muistot elävät vaikka kilpailut Joensuussa päättyvät.
Onneksi Lesnan Naputtajien porukoiden kanssa pääsee kalalle kun käy Ilomantsissa lomilla. Joensuun Kalamaraton tarinanamme voi lukea tästä ja Naputtajien tarinan tästä

Timin elämänpiste

Heinäkuu tarjosi uuden elämänpisteen mahdollisuuden kun lähdimme Timin kanssa yrittämään siperiansampia Myllykosken ponnille. Timi onnistui tavoitteessa kun omiin koukkuihin kalat tarttui vain suun ulkopuolelta. Samalla reissulla tutuimme Jouniin jonka kanssa loppuvuodesta heitimme vielä yhden keikan lammelle. Reissu tarinan voi lukea tästä.

Elokuussa tuli vuosi kun Longinojan –facebook sivut tuli perustettua. Tykkääjiä on tänään 31.12.2015 reilut 1300 ja kasvu jatkuu tasaisesti kohti seuraavaa tuhat lukua. Tule sinäkin tykkäämään sivusta. Tehdään yhdessä Longinojasta Suomen tunnetuin puro.

Syyskuussa talkoiltiin Longinojalla ja samalla kuvattiin jakso Kalasta Vantaanjoella –Youtube sarjaan. Katso jakso tästä.

Kuukauden huipennus oli kuitenkin monta vuotta suunniteltu lapinreissu. Rovaniemeltä olin katsonut puronieriä paikan ja tämän lajipisteen onnistuin onkimaan muutamassa minuutissa.

Elämäni ensimmäinen lohi.

Rovaniemeltä matkamme suuntautui Muonionjoelle ja siellä lohensoutua”Ankeriaskuninkaan” Miika Nymanin opastuksessa.

Lauantai-ilta ei tuottanut tulosta, mutta sunnuntaina tärppäsi. Elämäni ensimmäinen lohi nosti lajimäärän 39 ja tavoite 40 lajia oli jälleen hieman lähempänä. Kiitos Lapin lomamökeille huikeasta majoituspaikasta ja ystävällisestä palvelusta. Tutustu paikkaan tästä.

Kalakaverini Saulin mökin vieressä virtaavalta joelta oli mahdollisuus taimeneen ja harjukseen, mutta saaliiksi vain alamittaisia eikä näin pistekaloja. Lapinreissun tarinoita voi lukea tästä.

40 suusta pyydetty laji!
Lokakuun 12 päivä olimme Timin kanssa Hangossa kampelajahdissa. Samalla rannalla miltä Timi oli kuukausi takaperin oman lajipisteensä nostanut. Minulle kampela olisi elämänpiste.

Lopulta rannalla näimme kymmeniä kampeloita joista yksi antautui minun elämänpisteeksi ja nosti samalla vuoden lajimäärän maagiseen 40 lajiin. JESH! Lue tästä reissu stoori.

Longinojan kuduntarkkailuporukkaan liittyi tänä vuonna monta uutta hienoa ihmistä. Seurasimme puron taimenten kutupuuhia somessa ja saimme nauttia todella upeista valokuvista kudun edetessä.

Marraskuun alkupuolella Longinojalla oli taimenten kutukuhinat kovassa vauhdissa ja kuvasimme Mika Viitasen johdolla Kalasta Vantaanjoella sarjaan jakson taimenten kuduntarkkailusta. Katso jakso tästä.

Joulukuun ainoa kalareissu suuntautui Ilomantsin itänurkasta löytyvälle Möhkönkoskelle. Mukaan lähti Joensuun Kalamaratonista tuttu Hannu. Reissusta ei mainintoja kalojen osalta.

Mitä vuosi 2016 tuo tullessaan. Retket Airistolle ja Lapinlahdelle on jo sovittu, Turun Kalamaraton siirtyy huhtikuulle, joka pakottaa uusiin treeneihin viileiden vesien takia. Tiimimme Species Fishing Team on osallistumassa jälleen kaikkiin Kalamaraton kilpailuihin. Touhujamme voit seuravat facebook-sivuiltamme tästä.

Mukaan kisakalenteriin tulee Kotka joka ottaa paikan Helsingin ajankohdasta ja Helsingin kilpailussa kisataan viikko Kotkan jälkeen. Lisäksi kalenteriin lisättiin henkilökohtainen Lajikalastuksen SM-kilpailu syyskuussa Kotkassa.

Kiitos kaikille vuodesta 2015, tehdään yhdessä vuodesta 2016 vielä ikimuistoisempi!
Vuoden 2015 kalajit jotka olen onnistunut pyydystämään.
Julkaissut Juha Salonen 11. tammikuuta 2015

Lähetä kommentti

0 Kommentit