Kutu Lonkalla ohi?

Pariin päivään ei käynneilläni ole kutupuuhissa olevia kaloja näkynyt, muutamia yksittäisiä yksilöitä kylläkin. Vaikka kututapahtumia en olekaan havainnut löysin jälleen kaksi uutta kutukuoppaa.

Ensimmäinen kuoppa on jo aikaisemman 2 lisäksi ilmestynyt Pekka L:län tekemän soraikon yläreunaan ja toinen ladon alapuoleisen pienen niskan alapuolelle (kuvassa).

Ennen Longinojalle tuloa kävin toteamassa Mätäpuron Kauppalanpuiston kosken alueen tyhjäksi.

Viimeiseen kolmeen päivään en ole nähnyt Lonkalla tapahtumia ollekaan, voisiko kutu olla tältä vuodelta ohi?

Tutkin kuva-arkistoja ja varsinkin niissä olevia päiväyksiä. Vuonna 2005 ensimmäiset kutukuvat ovat 17.10 ja viimeiset 6.11. Tänä vuonna ensimäinen kaivavapariskunta havaittiin 8.10 ja viimeinen (tähän asti) nähty torstaina 26.10. Vuonna 04 ensimmäiset kutukuvani ovat vasta 29.10 ja viimeiset 1.11, tuolloin taisin olla hieman myöhässä... tosin se voi johtua oman kameran puuttumisestakin.

Syvältä arkistojen uumenista löytyi kaiketi ensimmäiset kutukuvat jotka on lonkalta otettu, Pekka L:län ikuistamat paikalliset emokalat puhtaalla vasta tehdyää soraikolla. Näiden kuvien päiväys on 28.10.06.

Näin siis Longinojalla, Mätäpurolla ensimmäiset kuvat 05 on nahistelevista kolleista 17.10. ja viimeiset 20.10, tosin tämän päivän jälkeen siirryttiin kokonaisuudessa kuvaamaan Longinojalle ja Mätäpurolla käynnit jäivät vähemmälle.

Lähetä kommentti

0 Kommentit