Ensi lumet

Herätessä taivas loisti punaisen oranssina ikkunasta sisään ja ilma näytti loistavalta kuvauksen kannalta. Tanjaa töihin heittäessä alkoi satamaan räntää. Tanjan töihin heittämisen jälkeen kun lähdin Krapuojalle ajamaan rupesi satamaan lunta, onneksi tuli vaihdettua talvirenkaan edellisenä aamuna alle.

Krapuojalla innostuin kuvailemaan hetken kestävää talvista jokimaisemaa ennen lähtöä kohti Longinojaa.

Longinojalla vesi oli kohtuullisen kirkasta ja jos kalat olisivat olleen soraikoilla olisi ne nähnyt jo kaukaa. Nyt soraikoilta jäi kalat näkemättä. Yksi uusi kutukuoppa oli ilmestynyt kasvimaan mutkan niskalle. Kuopassa erikoista oli jyrkkä reuna ja samalla kuopan syvyys pituuteen nähden.

Kahvituokion aikana sovin hakevani Akin Viikistä ja suunnistettaisiin yhdessä kohti Mätäpuroa. Mätäpurolla oli Kauppalanpuiston alasoraikolla paikallisia n. 20-35cm kaloja odottelemassa, muuten puiston alueella todella hiljaista.

Tämän jälkeen lähdettiin katsomaan tilannetta Espoonjoen latvoille, veden pinta oli pikkasen laskenut sitten Akin edellisen käynti kerran... tästä huolimatta puhtaat soraikot ammottivat tyhjyyttään.

Lakistonpuron Lakistonkoskikin ammotti tyhjyyttään ja innostuimme kuvaamaan itse kosken kauniita kuohuja. Illalla olisi tarkoitus lähteä Soverin Karin kanssa katsomaan uudestaan Longinojan tilannetta.

Lähetä kommentti

0 Kommentit