29.3.2014

Kalamaraton, mikä ihana tekosyy

Skes Taimentiimin näyttää mallia ;)

Kevät, vapaana vellovalta mereltä kaikuva siikakellojen kilkatus. Toukokuu kolkuttelee kuukauden päässä ja vuoden odotus palkitaan huikealla Kalamaraton rupeamalla. Vuosi vuodelta lajikalastus eli Fongaus kasvattaa suosiotaan, tänä vuonna tästä todisteena jälleen yksi Kalamaraton kilpailukaupunki. Tervetuloa mukaan Turku.

Harvemmin tulee tehtyä pikapistoja siikaongelle joilla kalastusaikaa on vain muutamia tunteja. Lauantaina oli kuitenkin näin, vaimollani oli sovittua menoa ja päätimme mennä ennen tätä istumaan porukalla merenrantaan muiden fongareiden seuraksi. Mukana reissulla oli omasta tiimistä Markus lapsiensa kanssa sekä retkellä tarhatädin roolia vetänyt Paula Saarikoski. Sielä missä Paula, on myös Suomen intohimoisin ja taistelutahtoisin, satojen lehtiöiden ja kynien kuluttaja Antti Saarikoski. Kiitos tätäkin kautta Paulalle lapsien vahtimisesta.

Kun pistät samalle aallonmurtajalle neljä Kalamaratoniin osallistuvaa henkilöä ei kovin montaa hetkeä tarvitse miettiä mihin keskustelu kääntyy, kyllä piikkimonniinhan se. Spekulaatio tämän viiksekkään lajin elinlammesta Helsingissä on kilpailussa top 10 olevien joukkueiden huulilla vuosittain. Vain muutama joukkue tietää tämän paikan ja muut yrittävät sitä epätoivoisesti saada selville, suutaripaikan osalta tässä onnistuimme.

Kellojen kilinä keskeytti keskustelumme, aallonmurtajan päässä olevien kalastajien vapa nyki komeasti. Nykimisen tuloksena nousi rannalle ensimmäinen siika tälle päivälle.

Kello jonka viisarit juoksivat armottomasti kohti lähtöhetkeä. Yhdessä tuumin päätimme kasailla välineet ja suunnistaa kohti päivän muita askareita. Markus näytti mistä kanapissiin, Skes Taimentiimin edustajana hän vetäisi suoraan Heittokala Tarantellojen nokan edestä pienen siian, lajipiste ikuistus ja kala takaisin kasvamaan.

Päätimme viedä vaimoni synttäribileisin ja sovimme, että menemme tyttäreni kanssa Markuksen luokse. Muutaman tunnin leikkimisen jälkeen veti veri merenrantaan ja päätimmekin lähteä kahville Vuosaareen. Matkalla kävimme katsomassa uuden kalapaikan joka vakuutti olemuksellaan, yksi treenikohde ennen kisaa oli löytynyt.

Kahvien jälkeen päätimme käydä katsomassa tilanteen eräällä tunnetulla siikapaikalla. Paikalta olikin hieman ruuhkaa. Päädyimme juttelemaan parin kalastajan kanssa. Annoimme parit täsmävinkit paikan suhteen sekä kerroimme miten siikaonki kannattaa virittää.

Näiden tipsien lisäksi innostuimme kertomaan Kalamaratonista. Kutsuimme herrat kokeilemaan Kalamaratonia toukokuussa ja testaamaan taitojansa, kerroimme jopa miten voi helposti päästä maagisen 20 kalalajiin vain tekemällä verkossa ennakkotutkimusta ja kokeilemalla löytää ne omat muutamat pelipaikat.

Toivottavasti näemme nämä kalastajat toukokuussa Kalamaratonissa, innokkaasti he ainakin juttujamme kuuntelivat.

Kalamaraoniin aikaa alle 50 päivää

Näitä riitti...
Päätimme sunnuntai iltana lähteä fiilistetelemään joukkueen kanssa ja suunnaksi otimme Vuosaaren. 

Onnistuimme tavoitteessamme ja itselleni nousi tämän lisäksi kolme uutta lajipistettä kuluvalle vuodelle. Lajeiksi sain mudun, kymmenpiikin sekä kivisimpun. 

Tule, tykkää ja osallistu www.facebook.com/fongausEi kommentteja:

Suositut tekstit