20.5.2013

Satu Kalamaratonista

Olisi hauska kirjoittaa joskus auki koko kilpailua, mutta silloin paljastuisi monia asioita. Otetaan tämän vuoden kilpailuun tämmöinen lähestymiskulma.

Tarina neljästä kaverista ja lajikalastusvelhoista

lipa kerran maassa nimeltä Suomi neljä kalakaveria. Kaverukset olivat päättäneet ottaa haasteen vastaan ja yrittää syrjäyttää mahtavat lajikalastusvelhot OV:n ja Marcon valtaistuimeltaan.

Markus, Mikko, Juha ja Timi suunnittelivat ja miettivät hyvin pitkän ajan kuinka tämä tulisi onnistumaan. Kaverukset kävivät treenaamassa ja etsimässä uusia paikkoja, joista harjoitteluista tuli pummeja ja osasta saatiin sitä mitä haettiin.

Koitti lauantaiaamu, taisteluun velhoja vastaan oli saapunut tuttuja ympäri valtakunnan. Valtakunnan parhaat olivat valmiina, esivalmisteluina oli heitetty taikalientä moniin paikkoihin ympäri taistelutannerta.

Ennen taistelun alkamista käteltiin ja toivotettiin hyvät matkat kohti tätä äärimmäisen rankkaa tehtävää. Aika kului, syke hidastuu. "Pystyyköhän mahtavista velhoista OV lukemaan muiden ajatuksia? Keskittynyt katse peilaa vastustajia, pelkoa on havaittavissa.

On aika, ratsut odottavat. Kumiset kaviot kyntävät soratietä, taistelumusiikki pauhaa. Onko meistä tähän, kyllä on!

Jos kaikki olisi satua, voisi Kalamaratonin startin kuvailla näin...

Mutta kun kilpailu ei ole niin...

JOS olisi, olisimme saaneet seipin, kuhan, toutaimen, mustatokon ja lahnan niin olisimme olleet kolmansia minkä asetimme tavoitteeksemme. No paremmat voitti ja vei sijoitukset, jääpähän jotain parannettavaa ensi vuodelle. Tiimini antoi kaikkensa, kuten ennen kisaa palopuheessani sanoin "uskon meihin, kaikki on mahdollista."

Kolme kertaa kun ajaa Helsingin ympäri, heittelee kuhaa prosentuaalisesti eniten koko kilpailussa ja se epätoivon ja ilon kiljahdusten tuoma fiiliksen nostatus on uskomaton.

Lajilistalla on yksi lajia joka kummittelee vuosittain jonkun joukkueen kohdalla, kilpailun Pata Akka. Edellisessä kisassa Kalakerho Siloneulalle osui tämä kohdalle ja tänä vuonna meille sekä Ac Tremenssille. Lahna, tuo tuubisuinen, ei niin hirveän paljoa pasurilta näyttävä särkikalojen heimoon kuuluva kala on tämän piinan aiheuttaja.

Edelleen, tärkeä vinkki ensikertalaisille ja kokeneemillekin kisaajille; ottakaa ne prkl lahnat ja pasurit kaikki mukaan ennen kuin ne on virallisesti tunnistettu.

Erityis kiitoksen haluan antaa Timille. Hän toimi joukkueemme huoltajana ja toimi siinä enemmän kuin hyvin. Kuka muu, tai olisiko joku teistä lähtenyt ostamaan huoltoasemalta kahvia aamun pimeinä tunteina ja toimittanut ne rannassa onkiville kavereille? Timi teki sen, ja paljon muutakin.

Lisäksi terveiset Turkuseest, tois puol jokkee tänne saapuneelle Team 99:lle.

Tiimi kysyi ennen starttia neuvoja paikoista, heti ensi lauseista selvisi kuinka he ovat tehneet pohjatyönsä kunnolla. Lähdelistalta löytyi www.facebook.com/fongaus lajikalastussivusto, monien maratonaristien blogeja ja tietysti harrastuksesta kirjoitettuja lehtiartikkeleja.

Neuvoi heitä katsomaan mihin tämä ennakkoselvitys kantaa, kantoihan se 18 lajia, 10 lajia aikaan 16.30. Aika hyvin, pari lisää ja 20 on täynnä.

Huononakin päivänä sijoituksemme oli top10 mikä oli mini tavoitteemme.

Mikä toimi
- 10 lajin saantiaika alle 2t
- taktiikka
- huolto
- välineistö
- tiimihenki
- luokaton huumori, joka sai silti suut hymyyn

Mikä mätti
- auto: pyyhkimet lakkasi toimimasta
- pari treeneissä toiminutta paikkaa petti

Lajilista ja saantipaikat

Ahven: Suvanto | Allikkosalakka | Kiiski: Suvanto | Kolmipiikki
Kymmenpiikki | Pasuri: Suvanto | Salakka: Suvanto | Särki: Suvanto
Sorva: Suvanto | Ruutana: Veräjämäki (Team 99:lle 2014 kilpailuun) | Hauki: Mätäjoki
Törö: Keravanjoki | Hopearuutana: Niemenmäki | Suutari: hoodeilta
Mutu Lauttasaari | Silakka: Kaapelitehdas | Mustatäplätokko: Ruoholahti
Vimpa: Suvanto | Turpa: Vantaanjoki | Säyne: Vuosaari
Hietatokko: Lauttasaari | Kivennuoliainen | Kivinilkka Lauttasaari | Kivisimppu: Lauttasaari

Saduthan loppuvat aina onnellisesti, niin tässäkin tapauksessa.

Väsyneitä neljä kaverusta ja sadat muut urheat taistelutoverit saapuivat paikalle. Mahtavat velhot OV ja Marco oli melkei onnistuttu syöksemään valtaistuimelta. Kalapuikot, isä ja pojat olivat lähelle. Viimeiseen asti kiilsi voitontahto heidän silmissään ja veden pärskähdyksien myötä katosi se kuitenkin kohti syvyyksiä.

Ensi vuonna tavataan jälleen, väsyneet taistelijat lähtivät kohti koti kyliään punomaan uusia juonia valtaistuimen valloittamiseksi. Olemme valmiit, oletteko te?

Sen pituinen se.

Kalamaraton tulokset

Ei kommentteja:

Suositut tekstit