15.5.2011

Mystinen kausi


Pure Jenkki...

Viime vuonna tähän aikaa saalislistaani koristi lähes parinkymmenen lajin kirjo. Nyt toukokuun puolenvälin jälkeen lajilistani on kasvanut kolmeen. Ahven, särki ja viimeisimpänä silakka on päässyt käymään siiman päässä ja päätynyt samalla listalleni.

Olen mielenkiinnolla kuunnellut Kalamaraton tiimien harjoittelujen tuloksia ja varsinkin kuinka innokkaasti kaikki ovat uusien lajien perässä liikenteessä. Omalla kohdallani harjottelu on jäännyt yhteen yösuhaamiseen halki Helsinkin.

Suhaamisen tavoitteena oli testata pysynkö hereillä klo 24 jälkeen, jonka uskon olevan kisassa pärjäämisen suurin kynnyskysymyksemme omalla kohdallani. Onnistuin ennen Janin saapumista näkemään lukuisan määrän mustatokkoja rantakivikolla, näiden pyytämisen opettelulla alkaa tulevat treenit...

Seurana oli tiimiläiseni Jani joka innokkaasti halusi oppia tekniikoita ja paikkoja vähän etukäteen että tietää mihin varautua. Ongelmia tämän osalta muodosti se että olin lähtenyt jigaamaan kuhaa ja toiseksi ettei mitään syöttejä ollut mukana.

Hätä keinot keksii on joku sananlasku ja näin kävi tälläkin kertaa. Sen jälkeen kun onnistuin katkaisemaan vanhan vapani kaivoin miniongen ja pistin koukkuun purkan palasen houkuttimeksi mahdollisten kivisimppujen toivossa.

Kävelimme kivikkoista rantaa kun yhtäkkiä Jani pysähtyi, "näiks sä ton". Käänsin valoni rantakiville ja huomasin kuinka edessäni uiskenteli sadoittain kaloja joiden lajia en heti tunnistanut. Tiputin ongen veteen ja hetken päästä tämä Itämeren dioksidipommi oli käsissäni, olin saannut lajipisteen nro 3 eli silakan.

Mainiona ruokakalana tunnettu silakka pisti Janin kielen väpättämään ja hetken päästä minulla olikin haavi kädessä ja muutamalla vedolla saimme sen mitä litkaajat tunnissa. Pussillinen herkullista ruokaa oli matkalla kohdi parempia makuhetkiä.

Tiesittekö muuten että Lauttasaaresta ajaa Kallahdenniemeen 24minuutissa... katsomaan kuinka pieni 3cm kivisimppu vaanii kiven päällä saalistaan. Tosin fixuna miehenä olisin ruvennut katsomaan niitä silakoiden täyttämien rantakivien koloja simppujen toivossa.

Onko muut treenaajat huomanneet kuinka rantoja peittää ohut vihreä limainen leväkerrostuma, näin ainakin sisälahtien puolella.

Ei kommentteja:

Suositut tekstit