15.4.2011

Loppuillan hajatelmia

Monesti tähän aikaan menneinä vuosina on ollut blakkarissa lajipinnoja muutama enemmän kuin tänä vuonna. Nyt saalislistalla komeilee yksinään kalojen raitapaita eli ahven. Pilkkiretkemme suuntautui mennä kautena enemmän merelle suurien saaliiden eikä niinkään lajien perään.

Perheemme sisäisessä fongauksessa vaimoni on sijalla yksi lajimäärällä 2. Hänelle sentään nappasi kiiski viimeisellä reissulla ahvenen lisäksi.

Olen seuraillut kuinka yksi toisensa jälkeen on avannut sanaisen arkkunsa ja ruvennut kirjoittelemaan tarinoita reissuistaan. Olen pyrkinyt tasapuolisuuden nimissä lisäämään näitä kalakavereiden blogeja linkki listaani mutta muutama on jäänyt laittamatta.

Vesa Karsikkaan blogissa pääsee seuraamaan yhden ehkä hulluimman <-kalastushulluimman ihmisen kokemuksia niin tekstien, kuvien kuin videoidenkin välityksellä. Vesa kalastaa suurella sydämmellä niin rannalla kuin muutenkin. Kesäaamuisin Vesan löytää Järvempään rantapuistosta lähes sata varmasti jo ennen kukonlaulua jahtaamassa sorvia, suutareita ja tietysti karppeja... ankeriasta unohtamatta.

Telo Leikas http://azukalassa.blogspot.com/ on kovanluokan kalamies Järvempäästä. Tarinat enemmän saaliskeskeisiä kuin lajikeskeisiä. Olen yhdellä pilkkireissulla päässyt seuraamaan herran otteita ja toivottavasti niitä vinkkejä alkaa tulemaan myös blogin välityksellä muillekin.

Ahtiaisen Arin edesottamuksia on ollut ilo seurata Kalamaratonissa monen vuoden ajan. Ari toimii myös Kellokoski Kaukas kalastusalueen puheenjohtajana ja on tehnyt alueen tunnettavuuden eteen paljon töitä.

Heittokala Tarentellan takaa löytyy kalastava Saarikosken perhe, tässä perheessä vaimo vie ja mies vikisee... siis kalalle. On mukavaa huomata kuinka yhteisen harrastuksen voi jakaa koko perheen kanssa, olen kuullut suurimmalta osalta kalastajista että vaimoa ei missään nimessä oteta mukaan kalalle. Siitähän menee koko hupi.

Omalla kohdalla pyrin välillä livistämään yksin kalaan mutta suurimmalla osalla (ehkä) on myös vaimokultani mukana. Eniten odotan kuitenkin sitä hetkeä kun pääsen tyttärelleni opettamaan kalastuksen saloja ja toivomaan että hän innostuisi kalastuksen ihmeellisyyksistä niin paljon ettei kalakaveria tarvitsisi kahta kertaa pyytää reissuun mukaan.

Näiden parin uuden tuttavuuden lisäksi löytyy pari hyvää vanhaa, linkestä voin suositella Aatun blogia mikä keskittyy perhokalastuksen lisäksi virtavesi kunnostuksiin sekä taimen kuvaamiseen eri vuodenaikoina. Ac Deliriumin edesottamuksiin ja kommelluksiin mm Kalamaratonissa, Siloneulan sananikkareiden reissuihin Stadin vesillä ja hieman kauempaakin jne... näistä on hyvä lähteä eteenpäin kohti avovesikautta 2011.

Meidän "freelancer julkaisijoiden" tekstit eivät kieliasullisesti ole aina oikein, välillä tekstiin eksyy kihroitusvihreitä lukijan iloksi. Me kirjoitamme siitä ilosta että niistä tunteista jää jälki internetin ihmeelliseen maailmaan ja että joku nuori -tai vanha voi saada innon lähteä kokeilemaan mitä kaikkea "muuta" kalastus voisi olla.

Ei kommentteja:

Suositut tekstit