Gourmeeta Emäsalosta Porvooseen

Kuvan ottamisesta meni pari päivää niin vaimoni synnytti meille terveen tyttövauvan. Juniorimme edesottamuksista voi lukea elämäni isänä blogista.

Kävästiin lauantaina vaimoni ja vanhempieni kanssa Emäsalossa grillailemassa ja pikkasen tuli kopaistua pilkilläkin. Reissun tärkein tavoite oli saada vaimoni nuotion ääreen herkuttelemaan grillattua makkaraa.

Emäsalon Störnäsuddenista löytyy Uudenmaan virkistysalue yhdistyksen alue jossa on nuotiopaikka rannan tuntumassa ja jonne pääsee autolla lähes viereen. Suosimme tämmöisiä paikkoja jos äitini on mukana. Störnäsuddenissa näkyi jo siltaa ylittäessä pilkkijöitä näkyi ympäri salmea.

Perille saavuttua oli isä lapsineen grillaamassa välipalaa ennen pilkkimisen jatkamista, saalista ei ollut pahemmin tullut... kiiskiä lukuunottamatta. Meidänkin sakki valui hiljalleen jäälle ja jopa äitini uskalta tulla kävelemään noin 20cm paksulle merenjäälle... varmaan ensimmäistä kertaa koko ikänään.

Kairailimme parit reiät että pääsi fiilikseen ja onnistuinkin noin 10m vedestä tartuttamaan morriin pari kiiskeä... Salmessa virtaa aika voimakkaasti ja siima ei todellakaan kulkenut suoraan reiästi kohti syvyyksiä vaan virran mukana kohti reiän toista reunaa.

Näiden parin reiän jälkeen otimme suunnan kohti grillipaikkaa ja lähdimme nauttimaan päivällistä.

Menu
- Grillattua Atrillia/Kabanoss Original
- Kuumaa mustaherukkamehua
- Aamulla leivottuja munkkirinkilöitä
- Kahvia

Kyllä maistui hyvälle pitkästä aikaa... Hiljalleen kalastajia alkoi valumaan rantaan ja saalispussejakin tuli näytille. Yksi pilkkijä oli saannut pussin pohjalle noin 30kpl kukkoahvenia. Muuten aika hiljaista...

Evästauon jälkeen otimme suunnan kohti Porvoon keskustaa ja sieltä piti löytää joku kiva kuppila jossa voisi kruunata hienon reissun. Vanhojen talojen katselu ajelun lomassa on mukavaa puuhaa, jatkuvasti tulee pieniä liikkeitä vastaan joissa tekisi mieli piipahtaa. Kahvilan löydämme lopulta kirkkoa vastapäätä olevasta Hotelli Onnista.

Pieni noin 20 paikkainen kahvila huokuu tunnelmaa, seiniä koristavat käsityöt, upeita leivoksia vierivieressä lasikupujen alla ja mikä ihana sanoin kuvaamaton tuoksu. Palvelu on ensiluokkaista ja hetki tilauksesta tuodaan pöytää kahvihärveli ja vaimolleni ISOkuppi teetä... Härvelin annetaan hetken hautua kunnes painetaan purut pohjaan, ai että oli hyvää ja maukasta.

Vaimoni on intohimoinen suklaan ystävä mutta maitoproteiini allergia hieman rajoittaa suklaan saatavuutta. Onneksi kahvilan vierestä löytyi pieni suklaapuoli jossa päätimme myös piipahtaa...

Jälleen sama pienen liikkeen ihanuus, heti oven avattua tuprahti ilmoille semmoinen tuoksujen yhdistelmä. Visiitti kannatti, löytyi useita suklaita minkä valmistamisessa ei ollut maitoa käytetty ja itse sain makuelämyksen ostettua tequila suklaa konvehdin, voin sanoa että kyllä kannatti.

Lähetä kommentti

2 Kommentit

Tulipa sitten käytyä pilkillä viimeisillään raskaana ollessa,viikot 41+3 oli tuolloin lauantaina. Kivaa oli, vaikka mitään en saanutkaan. Seuraava reissu tehdäänkin sitten vauvan kanssa, kunhan herra hakkarainen vaan päättäisi tulla maailmaan.
Teemu sanoi…
Iso hatunnosto pilkkireissusta noilla viikoilla