18.1.2009

Vain yhden ahvenen tähden

On se ihmismieli kumma. Jälleen tuli istuttua tuulessa ja tuiskussa pilkillä. Kokonaisuudessa reissu oli kuitenkin akkujenlatausta parhaimillaa. Kolusimme isäni kanssa Espoossa sijaitsevan Saarijärven ranta-alueita pystypilkein ja mormuskoin. Ainoat kontaktit kaloihin saatiin noin 4m vedestä. Ensiksi varovaisia tärppejä havaitsi isäni tapsipilkissä, ei tarttunut.

Itse kokeilin ensiksi isommalla Kuusamon morrilla, huonolla menestyksellä, vasta pienempi siipikirppu tuotti tulosta. Ensimmäinen (tässä vaiheessa ajattelin että ei viimeinen) ja mahdollisesti "suuremman" saaliin alku, olihan reissu vasta alussa.

Saarijärvi tuntui tuon kalan jälkeen tyhjältä ja päätimme suunnistaa Iso Majaslammelle Mustakorven solan kautta... Mustalammen rannalla pidimme hyvin ansaitun evästauon, kyllä maistui hiilloksella korvennettu makkara hyvältä lisänä juustometukka sämpylä.

Tämä lampi ei ole entuudestaan kummallekaan meille tuttu ja päätimme kokeilla siinä hakuammunnallisesti ympäri ämpäri reikiä kairaillen. Lampi ei antanut saalista ja päätimme lähteä takaisin Saarijärvelle. Matkalla osuimme vielä Pienelle Majaslamme jonka tulos oli edellisen kaltainen.

Loppu olisi saman liirumlaarumin raapustamista jotenka ehkä sitten ensi kerralla on enemmänkin saalistarinointia luvassa... tai sitten ei :D

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei vaan.Mukava katsoa,hyvin otettuja kuvia ja lukea kertomuksia.

Asuin joskus lähellä Langinojaa, ihmeellistä huomata kuinka siitä kehittyy taimenjoki talkoiden ja välittämisen avulla.

Heippa!

Suositut tekstit