Päätä seinään



Kävin tänään katsomassa Vanhankaupunginkosken padon alla kuinka epätoivoista on taimenten ja lohien yritys päästä padottuun jokeen. Pahaa teki katsoa kuinka suurimmillaan 4-5 kilon kalat törpäsivät patoon ja valuivat pettyneitä takaisin virran syvyyksiin odottamaan kunnes yrittävät jälleen... turhaan. Olin paikalla puolisen tuntia ja näin noin 50 hyppyä tuona aikana.



Jos nämä kaikki kalat tajuaisivat nousta niitä varten rakennettua kalatietä ylös voisi saaliit yläpuolisilla koskilla olla huimia. Kalastajien saalismäärää tärkeämpää olisi kuitenkin kalojen kutemaan pääseminen.



Yhtään radiokalaa en kuvista bongannut vaikka kartan mukaan esimerkiksi Helsingin Veden taimen, Hok Elannon ja Nelosen Jim taimen on ollut padon alla viime tarkistuskäynnillä. Padon alta löytyy myös Rapalan Lauri lohi.

Kauan eksyssissä ollut Suunnon Suunto kala näyttää osaavansa suunnistaakin. Aluksi Vanhankaupunginlahden puolella kauan seikkaillut tyttö taimen on ensimmäinen joka on noussut kosken ylös. Nyt vaan muut perässä niin päästään jännäämään minnekä kutunousu päättyy.


Näytä suurempi kartta

Lähetä kommentti

0 Kommentit