30.5.2008

Välillä jotain muutakin kuin kaloista...Tänään se tapahtui. Sain vihdoinkin jotain suoritettua loppuun asti. Valmistuin tänään kuva-artesaaniksi. Olen yrittänyt aikaisemmin kahta ammattikoulua huonolla menestyksellä toisin kuin tänään.

Elämäni vauhdikkaimmat kolme vuotta on takana, aika kulki kuin siivillä kuten pitämässäni puheessa kerroin. Kiitos tästä kuuluu ihanalle tkvk05 luokalle, luokka jonka henki tulee elämään ikuisesti. Ihmiset jotka ovat kuin toiselta planeetalta sulautuivat tunti tunnilta paremmin tiiviiksi ryhmäksi joka lopuksi oli kuin suuri perhe.

Kiitos Annika, Elina, Henri, Jenni, Jori, Kaisa, Karoliina, Pete, Taru, Saana, Sanna & Simon. Kuten puheessani kerroin, saimme toisemme ikuisiksi ystäviksemme.

Puheeni koulun juhlassa:


Olemme vihdoinkin taivaltaneet kolmen vuoden taipaleemme päähän. Osalla taival on sujunut kevyesti ilman raskaita kantamuksia, joillekin taas matka on ollut kivisempi.

Näiden kolmen vuoden aikana olemme kokeneet luokkakavereiden kanssa kaikkea kivaa ja yhdessä ollaan kestetty myös tielle sattuneet surut. Näiden kolmen vuoden opiskelujen lisäksi olemme saaneet ystäviä loppuelämäksemme.

Tänään on se päivä jota olemme odotelleet viimeiset vuodet. Kaikki tänään valmistuvat ovat saaneet aikaiseksi jotain tärkeää. Tänään saamme ammatin. Tämä päivä tulee pysymään muistoissamme pitkään tästä se alkaa, matkamme kohti työelämää ja osalle kohti jatko-opiskeluja.

Teistä suurin osa on tullut suoraan peruskoulusta opiskelemaan itselleen sopivaa ammattia kolmeksi vuodeksi. Minun matkani on ollut monimutkaisempi. Peruskoulun jälkeen päätin väärin. Menin opiskelemaan aloja jotka eivät olleetkaan se minun juttuni.
Tuolta matkalta jäi paljon hyvää mukaan, vaimoni löysin toisen opiskelukokeiluni aikana Savonlinnasta.

Nyt tiedän mitä haluan tehdä isona, toivottavasti tekin tiedätte. Tähän olemme saaneet opit monien taitavien ihmisten avustuksella, näitä ihmisiä tulee meidän kaikkien kiittää. Näiden oppien avustuksella pystymme ratkomaan tulevassa työelämässä eteen tulevat ongelmat.

Kolme raskasta kouluvuotta on takana ja useat kymmenet työvuodet edessä. Jaksakaa silti muistaa vuosienkin päästä mistä lähditte.

Kiittäkäämme näiden oppien antajia nyt tänään ja myös jatkossa. Älkääkä unohtako mistä olette saaneet ne tiedon jyvät jotka kantavat työelämässä eteenpäin.

Kiitos, kaikille opettajille tiedoista ja taidoista joita olen teiltä saanut sekä kaikille luokkatovereilleni joiden ansiosta kolme vuotta kulki kuin siivillä. Kiitos myös koulun henkilökunnalle siitä että olette jaksaneet ja jaksatte edelleen huolehtia meistä kaikista.

Tänään me saamme onnen toivotuksia, annetaan nyt me vuorostamme kiitosten saajat isot aplodit näiden toivotuksien eteen uurastaneille opettajille, henkilökunnalle ja kaikille muille jotka ovat saattaneet meitä eteenpäin.


Kiitos!

1 kommentti:

Mikael kirjoitti...

Onneksi olkoon Juha!
Hauskaa, kun vanhat TI:läiset menestyvät! Talkoissa tavataan.
T: Mikael

Suositut tekstit