Kalamaraton Helsinki 2022 kiitokset ja tilastot - Kahdet kultajuhlat

Huikea nelikko - neljä ystävää, neljä voittajaa jotka Kalamaraton on saanut yhteen. Kuva: Jukka Halonen / Skes ry

Palataan ajassa taaksepäin hetkeen ennen Helsingin Kalamaratonin palkintojen jakamista ja lopullisten tulosten kuulemista. Takana on reilusti yli vuorokauden valvominen, reissaamista ja kalastamista halki rakkaan Helsingin. 
"Ei meille voi aina käydä niin, että joku tulee pimeällä tunnilla tasoihin tai ohi", totesi kilpailun päätyttyä Timi. 
Edellisessä Helsingin kilpailussa koimme tämän, kun Arttu Kuirin kipparoima joukkue nousi voittoon mustatokon pyytämällä. 

Kalapuikot, Lesnan naputtajat 1, Töt-törö, Urpoerämies ja AC Deliriumin nimet lueteltiin tiesimme että, nyt se on jälleen lähellä. 

Kilpailunjohtajana viimeisen kerran toimivan Jukka Halosen suusta, kun kajahti Miikan upeasti kipparoiman joukkueen nimi, valahti kyynel poskelleni. Me voitimme ja Jukka tulee luovuttamaan kilpailujohtajan kultaisen ongen pojalleen Matille.

Kilpailujohtaja Matti joukkoineen, kiitos teille huikeasti hoidetuista kisoista. Kuva vuodelta 2019.


Seuraavien kilpailujohtajan Matin Facebook postauksen sanoja lainaten:

”Suurin kiitos menee kuitenkin Jukka Haloselle. Teille hän on Kalamaratonin isä, minulle hän on myös oma isä. Mahtavan tapahtuman luonut mies, joka on uurastanut monille vuoden kohokohdaksi muodostuneen spektaakkelin eteen enemmän kuin kukaan muu. Ilman sinua Kalamaratonia ei olisi.

Nyt kultainen onki siirtyy sukupolvelta toiselle. Minulla on suuri kunnia ja etuoikeus jatkaa vuonna 2001 alkanutta perinnettä. Tavoitteenani on, että Kalamaratonista tulee yhä suurempi, parempi ja miellyttävämpi tapahtuma meille kaikille. Uudet aallot tuovat mukanaan muutoksen vuorovedet, ja toivon mukaan ne tulevat olemaan entistäkin tyynemmät ja lämpimämmät.”

Me teimme sen, joukkueen viides voitto ja minun kuudes. Putkemme tällä kokoonpanolla on huikeaa katsottavaa. Lajikalastuksen joukkue SM-kilpailussa viimeisenä neljänä vuotena putkeen palkintopallilla.
  • 2022: Kotka 6 (20) | Helsinki: 1 (29) 
  • 2019: Kotka 2 (25) | Helsinki: 2 (27) 
  • 2018: Kotka 2 (26) | Helsinki 3 (27) 
  • 2017: Kotka 1 (26) | Helsinki 3 (28) | Turku 2 (22) 
  • 2016: Turku 5 (17) | Kotka 1 (25) | Helsinki 16 (24) 
  • 2015: Helsinki 5 (29-lajia) | Turku 2 (24-lajia) | Joensuu 5 (14-lajia) 
  • 2014: Helsinki 1 (32-lajia/kisaennätys) | Turku 1 (24-lajia) | Joensuu 6 (11-lajia)
Ei voi kuin kiittää Markusta, Mikkoa ja Timiä siitä, että he seisovat rinnallani ja tukevat tilanteesta riippumatta, niin kilpailuissa kuin niiden ulkopuolella. 

Lajikalastuksen joukkue SM-kultamitali matkaa Jeren mukana Vaasaan.

Palkintojenjaon jälkeen tein sen mitä ajattelin aamun viimeisinä tunteina selkälihakset kipeänä jigiä piiskatessani kohti kuha-apajia. Tulisin antamaan kultamitalin Jerelle, jos sellainen tulisi. 

Nuori Kalamies isolla sydämellä antaa niin paljon voimaa pelkällä läsnäolollaan, että se ansaitsee mitalin.  On ilo ja kunnia tuntea sinut Jere ja isäsi Teemu. Oli kiva nähdä myös Janne ja Jimi, me tulemme näkemään varmasti seuraavien kuukausien sisään.

Mitali olkoon muisto uskomattoman hienosti läpi vedetystä Helsingin Kalamaratonista ja niistä kylmistä ja sateisista, mutta lämminhenkisistä treeni- ja kisahetkistä jossain päin Helsinkiä.

Me näemme 2023 toukokuussa Honkaluodossa ja oletettavasti jo aikaisemminkin rakkaan yhteisen harrastuksemme parissa jossain päin Suomea. 

Henri, Joonas, Miika, Timi, Minä, Markus, Mikko, Marco, OV, Jukka, Matti ja Jussi. Kuva: Skes ry

Kalamaratonissa myös hopea ja pronssi on voitettu mitali. AINA kun tässä kalastuskilpailuiden kuninkuuslajissa saa mitalin kaulaan voi pitää itseään voittajana ja vaikka ei saisi on voittaja. 

En voi kuin kiittää kaikkia mukana olleita ja kilpailun järjestäneitä. Kisarapsaa ei tämän enempää tule, koska sillä ei ole merkitystä, muistoilla on. 

Kaksi kilpailua vajaa 30 Kalamaratonia minulla takana, huikeita vuorokausia neljässä eri kaupungissa. Upeita hetkiä ja kohtaamisia. Vuonna 2023 kilpaillaan jälleen Kotkassa ja Helsingissä, näitä kilpailuita odotellessa. Kireitä siimoja kaikille! 

Kiitoksen myös Onkitukulle ja Tom Sirviölle. Olet uskonut meidän tekemiseen alusta asti ja mäski- ja onkivinkeillä tulokset ovat parantuneet ja lopputuloksen näkee kisahistoriassamme. 

Kalamaraton on enemmän kuin kilpailun, se on elämäntapa.

Ps. Voitti muuten Suomen jääkiekko maajoukkuekin kultaa samanlaisen trillerin jälkeen sunnuntaina 29.5.2022!

Kalamaraton tilastot ja lajimäärät joukkueittain 2022

 
 

Lähetä kommentti

0 Kommentit