Antaa ammattilaisen valita - karpinkalastusvälineiden hankinta

Olen pitkään himoinnut uutta karppisettiä ja nyt tuli työsuhteiden kautta setin hankintaan mahdollisuus. Ilokseni sain huomata, että kahden edustajan sähköpostista tupsahti lomavastaus. Onneksi toisessa viestissä oli maininta heidän työntekijästä Henrikistä joka on karpinongissa kovakonkari Suomessa.

Henrik Korkeamäki kirjoittaa englanninkielistä blogia nimeltä Carp Of The Thousand Lakes -  Carp Fishing in Finland, tutustu blogiin tästä.

Henrik soittikin minulle seuraavana päivänä ja juteltiin karpinkalastuksesta ja siitä kuinka se ei ole vielä saanut suurempaa suosiota Suomessa. Puhuimme paljon myös välineiden lisäksi karpinkalastuksen filosofiasta.

Henrik pisti minulle lopulta tilaukseen Prologin karppivavan (Prologic C.O.M 10’ 2,75 lbs), Okuman TRIBF55 baitrunner kelan ja lisäbonuksena kunnon haavin (Prologic Firestarter Landing Net) sekä vapautusmaton (Commander Unhooking Mat). Samainen vapa ja kelasetti tuli tilattua myös tuplana Timille.

Nyt karppivarustus on seuraava:
Traper Rocked pod
2 x Cormoran bait alarm + 1 x Lidl bait alarm
Shimano ST6000RA (baitrunner) + Deimos Carp 3
Cormoran Sinus BR XL 5PiF 5000 (baitrunner) +

Kalastusvälineet ovat kestävää tekoa ja kerralla kun hankkii kunnon välineet kestävät ne pitkään. Tätä linjaa olen noudattanut hankinnoissani, kerralla kunnon välineet jotka kestää.

Karpinkalastus on pitkään kiehtonut minua ja ehkä ensi vuonna keskityn perinteisen lajikalastamisen sijaan elämänpistejahtiin sekä suuren karpin etsimiseen.

Ehkä, tai sitten en... edessä on kuitenkin neljä Kalamaratonia jotka vie aikaa huhti, touko -ja kesäkuussa.

Kalakerho Siloneulan jätkät on sisäistäneet koko karpinkalastuksen ydinasian. Ehkä minä pääsen joskus samalle aaltopituudelle.

"Pidä silmät auki, nähty kala on jo melkein saatu kala. Siinä vaiheessa usko paikkaan ja tekemiseen kasvaa niin, että edessä on luultavasti useita tyhjiä nautinnollisia hetkiä samalla tontilla. Lopulta tulee myös onnistuminen. Jos kalan voi nähdä sen voi myös saada." Lähde: Kalakerho Siloneula



Onkijan aika on palkittu luontodokumentti karpin kalastuksesta Suomessa. Kuinka oppia nauttimaan tekemättömästä ajasta luonnon keskellä. Odottamisesta, etsimisestä, erehtymisestä, oppimisesta. Rannassa ei ole aikaa - on vain luonto, ystävät ja tavoite. Dokumentti on kuvattu yhden vuoden aikana Etelä-Suomen luonnossa eri järvien rannoilla ja veden alla.

Palkittu parhaana dokumenttina SM-2015 filmifestivaaleilla Suomessa.

Blogissa suomeksi: http://siloneula.blogspot.fi/2015/03/onkijan-aika-2232015.html

Seuraa Siloneulan porukkaa facebookissa: https://www.facebook.com/siloneula

Lähetä kommentti

0 Kommentit