Raitista ilmaa ja hiljaisuutta

Että näin, matelua...
Ahh, talviloma mikä ihana tekosyy olla pilkillä aamusta iltaan. Lomamatkamme suuntautui vaimon vanhempien luokse Ilomantsiin, tuonne vaarojen ja korpimaiden luvattuun maahan. Hiljaisuuteen, missä mieli rauhoittuu ja sielu lepää.

Tähän tunnelmaan kun kuvittelet sadat pienet lammet ja järvet joissa uiskentelee siikoja, taimenia, harjuksia, muikkuja ja tietysti ahvenia. Tummavetiset suolammet, kristallinkirkkaat hiekkapohjaiset järvet. Odotukset lomalle olis suuret, päätavoitteena oli tutustua edellämainitun kaltaisiin pilkkikohteisiin.

Koitti vuoden seitsemännen viikon perjantai. Kello 16.30 automme starttasi kotiovelta kohti oletettua menoliikenne ruuhkaa. Pääkaupunkiseudulla kokoajan koveneva lumipyry siiditti sinisen valtamerilaivamme matkaan. Sipoo, Porvoo, Koskenkylä... kolari. Koskenkylän liittymästä eteenpäin oli sattunut onnettomuus, liikenne oli blokattu moottoritieltä ja leveäkaistatieltä myös Pernajan liittymän kohdalta. Matelua, kilometrin matkaan meni kymmeniä minuutteja.
Pikastopeilla perille.

Vihdoinkin kun suma alkoi purkautumaa ilmestyi eteemme aura-auto. Tätä köröttelyä jatkui kymmeniä kilometrejä. Pelloilta pöllyävä lumi tiputti näkyvyyden nollaan. Vaimo videoi tunnelmia.

Matka jatkui pikaisilla pysähdyllä jossa napattiin lisää kofeiinipitoisia juomia piristämään päivää. 


Pilkkikilpailu Joensuussa


Uusi laji Fongattu tälle vuodelle
Tutustuin Joensuun historian ensimmäisessä Kalamaraton kilpailussa Lesnan naputtajat nimisen kalakerhon jäseniin. Heidän talviseen ohjelmakalenteriin kuuluu Kepsu pilkki Cup, sopivasti yksi osakilpailu oli lomani aikana.

Kilpailuhenkisenä ja hyvään seuraan hakeutuvana päätin hilppasta heti lauantai aamuna Joensuun Koivuniemeen missä olis starttipaikka. Kellon lyödessä 10 oli tämän aktiivisen kalastus-seuran jäseniä parkkipaikalla parisenkymmentä.

Lyöttäydyin puheenjohtaja Matin ja Villen autoon, tämä johtuen vain näiden supliikkimiehien suostuttelusta. Pilkkikohteeksi oppaani olivat valinneet Liperin kirkonkylän tienoilta löytyvän kapean salmen suualueen.

Puheenjohtajan säätämishetki menossa
Alueella oli mahdollisuus suuriin saaliisiin, Kepsu pilkki Cupissa laskettiin kokonais saaliin paino kaikilla kalalajeilla.
Uutena lajina vuosipisteisiin nousi särki, vaikka vierestä Matti nosteli säyneitä useitakin halusi tämä kalalaji pakoilla tarjottua mormuskaa.

Ennen kilpailua oli havaittavissa kuinka Jounille sysättiin paineita kilpailuun. Minulla olis haaste heitetty, hänen kalasaaliinsa paino 3397g. Tuli minun vuoro, pussin sisältö oli noussut viimeisestä reiästä, viimeisen tunnin aikana.

Lopputuloksena saalispussini paino 2927g, Tuolla määrällä jäin kilpailussa hopealle. Upea päivä leppoisassa seurassa, on hienoa nähdä kuinka perinteinen seuratoiminta elää ja kasvaa Joensuun alueella.

Seuraavan kerran näemme ehkä Helsingin Kalamaratonissa, mutta viimeistään Joensuun kilpailussa. Heinäkuullekin buukattiin parit kimppareissun kunhan kesälomat koittaa.

Top 5

1. Jouni Väänänen 3397g
 2. Juha Salonen 2927g
 3. Ville Ikonen 2333g 
4. Maija Pasanen 2152g

5. Matti Pasanen 2140 g

Relax, kyllä oli hiljaista.
Herajärvi, Tokrajärvi, Tekojärvi  + muutamat pikapyrähdykset lammikoille joita löytyi teiden vierestä. Monta paikkaa tuli käytyä kokeilemassa, jokaisessa sama lopputulos. Paljon lunta, vettä ja hiljaisuutta... kalat vaan uupuivat :D


Herajärven saalista.
Helmikuu, kuukausi mistä on kaukana ihanteeliset pilkkikelit. Metsässä on lunta metri, jäällä toinen mokoma. Lumen alta löytyy lisäksi loskaa, tätä kun taivaltaa metrin jos toisenkin niin hiki alkaa virtaamaan kuin aikoinaan vapaa Koitajoki.

Vaikka talviloma viikkoni koostui pääosin tämän kaltaisista hikisessioista oli antoisaa istua raittiissa korpimaisemassa ja nauttia.

Seuraavaksi olisi tavoite käydä koittamassa kuoretta jonkun työpäivän päätteeksi.

Kaikki fongauksesta ja kalastuksesta kiinnostuneet tulkaa mukaan kasvaan joukkoomme. Klikkaa tästä ja tykkää Fongauksesta facebookissa.


Lähetä kommentti

0 Kommentit