Kohmeisia sormia


Vapateline helpottaa useammalla vavalla kalastamista.
Karppivarustus rakentuu hiljalleen.
Lähdimme kokeilemaan viimeisen kerran mahdollista ankerias pistettä samoille pelipaikoille missä olimme viimeksikin vierailleet. Oppaaksemme lupautui jälleen Teppo Takala Kuhanjigaan.com verkkokaupasta, muita matkaan lähtijöitä oli Markus ja isäni.

Matkaa hidasti Hyvinkään liittymän kohdalla penkalle levinnyt rekka jota nostamaan tarvittiin raskaampaa kalustoa. 12km/h edetessä moottoritiellä oli hymy herkessä. Onneksi tiesimme, että Teppo on jo valmiina pelipaikoila välineitä virittämässä ja täkyverkkoja lilluttamassa.

"Salonen on kyllä ensimmäisenä pelipaikoilla, mutta viimeisenä sillä on vehkeet vesillä". Voin todeta syvällä rintaäänellä, että oli se miten hieno vapateline systeemi tahansa niin v.tuilua tulen kuulemaan tämän kaveriporukan kanssa kalalla käydessäni.

Onkitukun Tomin varastosta oli nimittäin  löytynyt yksi Traper Expert Rod Pod Special, vapateline jossa on yhdistettynä normaali podi sekä tripodi. 
Täkyonginta pohjasta on tehokas kuhalle.
Vapatelineen kasaamiseen ja paikalle laittamiseen meni hetki, ehkä toinenkin... tosiasia on, että eihän sellaisella mitään oikeasti tee. Pelkillä penkkakepeillä ja niiden päässä olevilla häläreilläkin pärjää. Tosin hankintani tein tulevia karppisessioita ajatellen, tuolloin hyvä teline kunnon tuella ja muilla herkuilla tulee tarpeen.

Rupattelua ja fiilistetyä pimenevässä illassa oli mukavaa, vaikka kylmä syksyinen tuuli kalisuttikin luitamme. 

Noin klo 21 alkoi kaikilla olemaan hieman liian kylmä ja päätimme ruveta pakkailemaan kamoja. Markus tunsi reunimmaisessa vavassa painoa.

Hitaasti rannalle nousikin komea Vanajaveden kuha, puntari näytti painoksi 1.4kg. Mystisen rauhallisesti iso kala oli siiman päässä ollut koska löysällä oleva jarru ei naksahtanutkaan.

Tainut kuha olla niin fiiliksissä saadusta salakanpalasta, että päätti vetästä yölevolle samantien koukusta piittaamatta.





Lähetä kommentti

0 Kommentit