Tuuri kohdillaan

Jerry odottelee sitä matikkaa tälle vuodelle...

Tänään oli se päivä mitä Siloneulan porukan lisäksi olin odottanut viikonverran toiveikkaana. Onnistuin jallittamaan mukaan myöskin Kalamaratonista tutun Jerry T:n. Jerryllä on tiukkana tavoitteena saada tälle vuodelle 40 eri kalalajia kasaan ja made on yksi näistä lajeista... harmittavasti noin 30 jo mateeseen käytettyä tuntia ei ole tulosta tuonnut.

Paikka on jossain tuossa rannikolla ja näytti olevan muidenkin suosiossa, onneksi parkkipaikka löytyi tienvierestä.

Siloneulan sakkia odotellessa kömmimme isäni kanssa jäälle josta soitin Jerrylle, siinähän se 10m päässä jo vilkuttelikin pilkkiään nostellen.

Lopulta SN:stä Teemu saapui paikalle ja lähdettiin taapertamaan veden eri olomuodoista täytetyllä meren jäällä. Pelipaikoille ei onneksi ollut pitkä matka ja ei kuulemma pidemmälle tarvitse mennäkään saaliin perään. Matkalla tuli huomattua kuinka valoja vilkkui ympäri lahtea... tätä ne autot parkissa lupasi.


Mateen pilkintä ei kuulemma ja lukemani perusteella ole taitolaji, oikea paikka on olennaisin asia. Pitkään nyhdin tyhjää kunnes joku kävi täräyttämässä silakkafileeseen joka oli kiinni harassa hakaneulalla.

Madesettini ostin Viikin Prismasta hintaa 9.95,- setistä löytyi jäykkä delfinin vapa, 50m kalastajalankaa ja 4 koukkuinen hara. Välineiksi riittää kuitenkin jäykkä keppi, siima ja hara... kuten Jerryn välineistö alakuvassa.

Välineet: rikkinäinen sohjokauha, puhottua siimaa ja hara.

Vihdoinkin tunsin jotain "siiman" päässä, Teemu kuuli huutoni ja tuli kuin ritari konsanaan auttamaan elämäni ensimmäisen pilkkimatikan jäälle... lähdin juosten kohti Jerryä, läpättiin yläfemmat ja sain onnittelut.

Onnellinen saamamies ja elämänsä ensimmäinen made noin 2h pilkkimisen jälkeen, painoa 820g.

Kiitoksia Siloneulan sakille että huolitte mukaan ja lähden mielelläni toistekin pelipaikoille... Niin ja parasaika on kuulemma vasta tulossa.

Lähetä kommentti

0 Kommentit