Kutu etenee yhtä hitaasti kuin Räikkösen Ferrari...


Longinojalla kutu on tuskin vielä alkanutkaan kun muilla paikoilla kutu on jo saattanut mennä tai on juuri käynnissä. Vuonna 2008 kutu kesti pari päivää ja oli hetkessä tulvien myötä ohi, 2005 jolloin kuvasimme Vantaanjoki dokumenttiin materiaali Soverin Karin kanssa oli parhaat äksönit 3.11.

Tänään kävimme vaimoni kanssa katsomassa paria paikkaa, näistä ensimmäisessä jopa näimme kaloja. Virtapaikan niskalla puuhaili noin 40-50cm naaras seuranaan useita kolleja, pari iltaa takaperin oli samalla paikalla ollut vähintään yksi nousukala jonka JP oli bongannut.

Tältä citypurolta otimme suunnan kohti Espoonjoen latvoja. Pirttimäessä kunnostamalla pätkällä alueet huusivat tyhjyyttä, myös alempana oli soraikot tyhjillään. Toisessa paikassa taas makoili montun pohjalla pienehkö naaras.

Vaihtelin sähköpostilla Longinojan kuulumisia tutun kanssa tähän tapaan:

Minä: Tulossa vasta, mutta uskon että kun alkaa kunnolla niin rupee vettä
roiskumaan oikein urakalla...


Vastaanottaja: Ilmoittele roiskinnasta, lähtökuopissa ollaan...

Loppuun vielä vanhalta peruskoulukaveriltani:

Tänään la 31.11. aamupäivällä Latokartanontien yläpuolisella tuoreimmalla kunnostuskohdalla sillan alla olevassa kuopassa noin 30 cm yksilö hätisteli pienempiään (2-3 kpl). Noin varttitunnin kalojen seurailu päättyi, kun kala säikähti ohikulkijaa ja pakeni ylävirtaan. Hieno huomata että kunnostettu alue kelpaa heti ensimmäisenä syksynä kaloille!




Noin 50cm merestä noussut naaras taimen kaivuupuuhissa...

Lähetä kommentti

0 Kommentit