Yö ja päiväKäytiin peräkkäisinä päivinä Nuuksiossa jigaamassa ja onkimassa ahvenia. Yhtään kalaa ei jigillä onnistuttu kuitenkaan tavoittamaan, ensimmäiset kokemukset Urjasta oli vain yksi tärppi. Matti veteli kelaongella lumpeiden vierestä tasaisesti pieniä ahvenia sumpun syvyyksiin samalla kun uistimen heittejät nuolivat näppejään.

Vaihdoimme paikkaa yrittäen löytää kaloja ja siinä onnistuimmekin. Pienen kaislatupon vierestä tupesi nousemaan kullan keltaisia sorvia, ahvenia ja särkiä.Isäni onnistui säikäyttämään koko porukan yhdessä rannassa vaanineen hauen kanssa. Aluksi luulimme että hauki ärsyyntyi kohosta ja säikähti sitä... kuitenkin uusi heitto samaan kohtaan ja kohoa vietiin. Hauki oli iskenyt koukussa lilluvaan matosyöttiin syödäkseen sen suihinsa. Tiukan taistelun jälkeen onnistuin nostamaan komean hauen niskasta rannalle.Hauen jälkeen päätin käydä kokeilemassa edessä näkyvän kaislikon reunoja reflex-lipalla ja ei aikaakaan kun alta kilon hauki oli siiman päässä kiinni. Sain samoilta jalansijoilta vielä toisen mokoman ja pienen ahvenen.

Suurin kala: Hauki 1.7kg mato-onki Matti 1
Eniten kaloja: Juha 1
Jani 0

Orajärvi, tuo ainainen varma apaja


Uskokaa tai älkää tältä reissulta jäi Orajärveltä kaikilta munat pataan. Onneksi järven läheisyydessä on esimerkiksi Urja, Kolmperä... Päätimmekin ottaa suunnan Urjan päädyn nuotiopaikkaa jossa vihdoinkin saisimme kauan odotettua pannukahvia.
Tulia tehdessäni oli Jani onnistunut sillä välin nappaamaan pienen hauen lumpeikon reunasta ja isäni pienen särjen. Olin siis ainut joukostamme jolta saalis puuttui. Päätin sinnikkäästi jatkaa uistimen heittely linjalla muiden keskittyessä onkimiseen. Matkalla autolle joka oli parkissa Solvalla urheiluopistolla kokeilimme Kolmperä nimisen lammen. Lammelta Jani onnistui narraamaan kolme pientä ahventa saalispussiamme komistamaan.Nupurijoki on mystinen paikka, aina kun sinne menee on helppo saada ahvenia siltojen alta. Niin tälläkin kertaa, kohoa vietiin samantien kun se osui pimeimpään kohtaan. Tasaiseen tahtiin saalispussiin kerääntyi ahvenia joista on luvassa kissoillemme herkkuateriat.


Omat munani sain pois padasta vasta Nupurijoella, pieni hauen pulikka nappasi tarjoamaani Rapalaan. Reissumme pituus oli hivenen yli 8 kilometriä. Päivän kalastusreissuksi sopiva, hyvät etappipaikat kalastusta Orajärvellä ja Urjalla, eväät jälkimmäisen komealla tulipaikalla ja siitä polkua tai latupohjaa autolle.Suurin kala: Hauki 0,5kg Jani 1
Eniten kaloja: Jani 1

Yhteistilanne 2 reissun jälkeen:

Jani 2
Juha 1
Matti 1


Näytä suurempi kartta

Kommentit