Vastinkosken talkoot (4/5)


Taas on olo raukea kun tietää tehneensä hyvää jalokalojen eteen. Vastinkosken rannalle oli sunnuntai aamuna raahautunut reilut kymmenen innokasta talkoolaista minä mukaan lukien. Talkoiden tarkoituksena oli siirtää sopiviin paikkoihin aikaisemmissa talkoissa rannalle jäännyt sorakasa.

Ripeästi sorat löysivät uudet paikat tehokkaan ämpäri, kottikärry ketjujen ansiosta. Innostuimme "hieman" kiveämään poikaskivikkoja ranta-alueille. Loppuenlopuksi teimme melkein koko kosken rannat uuteen uskoon.

Ongelma koskella on ollut rantojen kuiville jääminen. Ongelman korjaamiseksi ohjasimme syvemmästä keskiuomasta vettä kohti rantoja suisteilla ja kynnyksiin kiviä lisäämällä. Keskialueen lisäksi avasimme tiiviitä kivikkoja saaden rantojen tuntumassakin olevan seisovan veden alueet virtaamaan.


Ei talkoita ilman haaveria, viime talkoissa Espoonjoella meni selkä, nyt onnistuin jättämään sormen kiven väliin. Oikean käden etusormi on taitteen kohdalta hieman hellänä, ei taida olla murtunut kun toimii kirjoittamisessa täysin :D

Seuraavaksi 28.9 klo 10 alkaen Longinojalle, kaikki mukaan!

Kvuagalleria talkoista.

Lähetä kommentti

0 Kommentit