Silmät ristissä pimeässä eteenpäin


Hyvin huonosti sain unta viime yönä ja päätin klo 4:30 lähteä tankkaamaan auton ja samalla käymään Longinojalla. Kun pääsin paikalle otin mukaani perinteisesti kameralaukkuni ja Soverin Karilta lainaan saamani halogeeni käsivalaisimen.

Kun suunnistin silmät ristissä katuvalojen loistaessa purolle mielessäni pyöri unelma siitä täydellisestä kalakuvasta jonka toivottavasti joskus onnistun ottamaan... Saunakosken sillalla tiirailin valokeilassa solisevaa puroa näkemättä havaintoakaan kaloista.

Saunankoskessa sitten rupesikin tapahtumaan... ensimmäiseksi valokiilaa säikähti paikallinen noin 35cm taimen ja sen seuralaiset noin 20-30cm taimenet. Matka jatkui alaspäin ja edellisestä havainnosta valpastuneena menin seuraavalle soraikolle varovaisemmin ja laitoin valon vasta rannassa päälle.

Kun valkeus tuli, oli edessäni kaksi arviolta 50cm taimenta, useita 20-30cm taimenia ja puhtaaksi kaivettu soraikko. Yritin epätoivoisesti saada isoista kaloista kuvia, mutta ne ehtivät aina valokeilaa piiloon ja lopulta toinen kaloista jätti hyvästit ja suunnisti alavirtaan.

Jatkoin matkaa kasvimaiden suuntaan ja näilläkin soraikoilla oli muutama kala passissa, mitään aktiivista ei ollut havaittavissa. Tämän vuoden talkooalueen soraikot olivat myös tyhjät. Seuraava havainto tulikin "pyhiin vaelluspaikan" soraikolta. Tuolla soraikolla oli paikallisia 20-35cm taimenia muutamia kyljet vastakkain.

Ympäristökeskuksen alueen puolessa välissä oli yksi puhtaaksi kaivettu soraikko, kaivaja ei vain ollut kotosalla.

Lähetä kommentti

1 Kommentit

Pauli Salmela sanoi…
Hieno blogi sinulla! Laitanpa tästä linkin tuonne omalle blogilleni. Todella upeita kuvia! Ja ennen kaikkea hienoa työtä taimenen elinolojen parantamiseksi.

Nostan hattua!