Iloisia kuulumisia Mellunkylänpurolta

Kalamaratonin tiimellyksessä sain kuula mukavan havainnon Mellunkylänpurolta. Arviolta 10-15cm ja 20-25cm taimenet kävivät ongenpäässä näyttäytymässä Erä-lehden joukkueelle. Nämä havainnot ovat tämän kokoluokan kaloista ensimmäiset, pari aikaisempaa havaintoa suuremmista yksilöistä on.

Hienoa on myös huomata kuinka luonto on jatkanut meidän hyvin alkuun saattamaa kalatietä Ojahaankosken padon kohdalla.

Lähetä kommentti

5 Kommentit

Anonyymi sanoi…
Hieno juttu! -Kyllä nyt taas jaksaa purolla hillua taimen havaintojen toivossa. Tv: Ari V
Teemu sanoi…
Hauska blogi! Kiitos hyvästä työstä ja voimia eteenpäin. Torstaina 17.5 kaksi taimenhavaintoa mätäpurolla, arviolta 25cm taimen liukui majesteetillisesti hämeenlinnantien alle putkeen ja kauppalantien padon alla näyttäytyi samanmoinen.
Taimenmies sanoi…
Teemu, kokeilepas leivän heittämistä niissä virtapaikoissa. Longinojalla ainakin tantut tulee piiloistaan mässäilemään oikein kunnolla.
Anonyymi sanoi…
Mitenkä yleisesti tuo leivän heitto homma toimii? Siis pitääkö kalojen ensin oppia se? Mulla on kiikarissa puroja keski-suomessa, joista haluaisin selvittää onko niissä taimenta ylipäätään. No, onkimatoja ne ainakin tajuais tulla napsimaan...
Tv: Vesa K
Taimenmies sanoi…
Itsekin rupesin kokeilemaan tuota sattumalta. Näin kun venäläispariskunta ruokki kaloja ja siitä innostuneena pidän aina leipää taskussa puroja kiertäessä.

Kokeiltiinn leipää myös Espoonjoen latvoilla ja samalla tavalla taimenet nousivat sitä syömään... ainakaan tietääkseni ei vastaavaa ole sielä kokeiltu. Kannattaa keskittää kokeilut syvemmille alueille ja pitää sormet ristissä.

Hyvä tapa tehdä havaintoja on kävellä puron vartta alavirrasta ja katsoa kun pakovanoja lähtee, jos alueet on syviä kannattaa tarkkailu keskittää syksyn ja kesän hämäriin taskulampun valossa.

Parhaiten taimenkannan tilasta saa kuvan kun syksyllä onnistuu bongaamaan kutupareja matalilta niskapaikoilta.