22.3.2009

Haamuraja rikki


Kolmen kopla, itseni lisäksi rakas vaimoni ja isäni otti suunnan kohti Nuuksion järviylänköä. Kalastuskohteeksi päätettiin Valkealampi josta kesäisin on tavoitettu suurempaa kaliiberia olevia ahvenia.

Puoli kahdeksan aikaan auto oli parkissa Vihdintien varrella ja vaellus kohti lampea voi alkaa. Reitiksi päätettiin Saarijärven ylitys ja siitä kallion yli kohti Sarkkista ja Suolikasta. Matka-aika lammelle oli noin puolisen tuntia tätä reittiä, kesällä aikaa kuluu hieman enemmän suuren kallion ylityksestä johtuen.

Lammelle päästyämme oli aika tuuletelle hiet pois ja laittaa välineet valmiiksi. Ensimmäisen raitapaidan jäälle nosti ylläri sinäänsä Tanja perinteisellä pilkillä. Kuusamon Varmalla yhdessä folframipallon kanssa koitui lammen asukin kohtaloksi. Hieman myöhemmin oli jo toinenkin ahven ylhäällä, tällä kertaa isäni tapsipilkissä.

Jotenkin minun käteen ei istu muu kuin mormuska, päätinkin tuskaisen alun jälkeen vaihtaa luottopelini... se kannatti. Meni pari minuuttia kun olin kilpailun johdossa kolmella ahvenella.

Tässä vaiheessa tanja otti suunnan takavasemmalle ja ei hetkeäkään kun näytillä oli käynnyt ensimmäinen lammen syvyyksissä majaileva mörkö. Voi sitä riemua kun seuraavalla kerralla kala nousikin ylös, komea mätikala roikkui tapsin päässä. Tämä mätimamma jäi reissumme suurimmaksi painoltaan 250g.Ruokatauon jälkeen aloin ottamaan hyvää tahtia kaulaa muihin kun morria vietiin, parhaasta reiästä nostin 7 ahventa peräkkäin jäälle. Näistä ensimmäinen oli oma reissuni suurin, punnittuna 200 grammainen. Näin sain vihdoinkin "pannukarkean" saaliskalan.

Kalojen syöntihalut oli mielenkiintoiset, ensiksi hirveä syönti hanakoine tärppeineen, hetken päästä ei mitään. Pienen tauon jälkeen kun meni samalle reiälle takaisin alkoi samanlainen nopeatempoinen syönti kuin reiän kairaamisen jälkeen.

Loppureissussa opetin Tanjalle mormuskoinnin saloja ja nopeasti olikn Tanjan ensimmäiset morri ahvenet lumella pomppimassa.

Tasaisesti nosteltiin ahvenia sieltä täältä, lopputulos Tanja 6, Matti 11 ja minä 27...Parempaa pilkkireissua ei voisi toivoa, rakkaat ihmiset mukana, kaunis tuuleton keli ja saalistakin saatiin. Tälle lammelle palataan vielä tänä kautena kunhan lumet sulaa ja jäät ohunee.
Näin kaunis keli, kuva otettu jäällä makoilun lomassa.


Pisteet:


Tanja suurin kala 1p
Juha eniten kaloja 1p

Pistetilanne


Tanja 5p
Juha 3p +xp (siika), +xp (kiiski)
Matti 2p
Jani 0p

3 kommenttia:

Teemu kirjoitti...

Hieno reissu, onnea komeista kaloista. Nuuksion ylänköjen lammet taitaa olla aika hyvin hanskassa?

PekkaLi kirjoitti...

Hieno päivä teillä!!
Onneksi olkoon. Täytyypä käydä itsekin Nuuksion lampia kokeilemassa kunhan kerkeän.
T:Pekka

Juha Salonen kirjoitti...

Onhan noita lampia tullut kierrettyä, kesällä jigillä ja ongella voi saada hyvinkin saalista. Paras reissu 6.5kg jigillä pannukarkeata noin 250-500g.

Kalaa tuli niin paljon jokapuolelta järveä että pienimpiä sai heitellä takaisin.

Tosin välillä ei kyllä tule sitä pienintäkään sinttiä, nuo on aika keljuja mestoja. Onneksi vierekkäin on useita niin voi vaihtaa paikkaa jos nyhjää tyhjää...

Suositut tekstit