5.4.2016

Kalamaraton on enemmän kuin kilpailu se on elämäntapa!

Nyt naatitaan...

Miksi Kalamaraton on ehdottomasta yksi vuoden kohokohdista? Lupasin kertoa vinkkejä kilpailua miettiville ja auttaa näin tekemään päätöksen osallistumisesta. 

Tämä vinkki tulee kertomaan sen kuinka kilpailussa tutustuu uusiin ihmisiin ja mikä on Kalamaratonissa se kaikkein hienoin juttu.

Kilpailussa näet kalakavereita jotka ovat samanhenkisiä ja keitä saatat nähdä vain tämän yhden kerran vuodessa. Kilpailuna Kalamaraton on moraalia ja rehellisyyttä vaativa jossa on luotettava toisten joukkueiden tekemiseen.

Voittajat Helsingissä 2014 ja uuden kisaennätyksen tekijät! Neljä Kalamaratonin yhdistänyttä ystävää.

Oman kilpailuhistorian kautta olen löytänyt nykyisen tiimini joista jokainen jäsen on myös hyviä ystäviäni. Kalamaratonin jokaisessa kilpailukaupungeissa on omat huippupaikkansa ja jokaisessa kilpailu kaupungissa on useita paikkoja joissa tapaa muita kilpailijoita kisan aikana.

Kun näkee rannalla kolme kalastajaa voi heittää kysymyksen ilmoille; Monta lajia tullut ja mikä on seuraavaksi hakusessa? Tuttujen tiimien osuessa samalle kalapaikalle voi juttujen taso vaihdella kuittailusta opastamiseen ja kaikkea siltä väliltä.
Hetki ennen kilpailun alkua

Ennen kilpailua vinoilu ja juksailu facebookissa mm. Fongaus –ryhmässä on kovimpien kilpailijoiden kesken kova ja saalikuviksi kaivetaan esimerkiksi turskan tai teistin kuvia netin syövereistä.

Toukokuun lähestyessä polte sisällä vetää joka ilta rannalle etsimään uusia kalapaikkoja tai varapaikkoja jos tuulen suunta on väärä hotspotilla.

Kalamaratonissa tärkeimpiä kokemuksia ovat ne mitkä kokee tiiminsä kanssa. Mikäli jaksaa kalastaa läpi vuorokauden nukkumatta hetkeäkään voi juttujen taso olla aamu yöllä ö-luokan komedian tasoa, mutta silti ne naurattavat kuulijoitaan.

Yhdessä koetut onnistumiset muistaa pitkään ja kilpailun viime hetkillä miettii olisiko vielä voinut tehdä vielä jotain lajipisteiden eteen.Onnistumiset mitataan monella tasolla. Ensikertalaiselle suosittelen lähestymistapaa jossa tutustutaan uusiin ihmisiin, ollaan avoimia ja keskustellaan kalastajien kanssa. Usein ensikertalaiselle osuu tuurilla upeita lajipisteita esim lirkkimällä saatu kampela tai toutain Vanhankaupunginkosken suvannolta.

Kalastajat – Kalamaratonin ehdottomat helmet!

Ihmiset tekevät Kalamaratonista enemmän kuin vain kilpailun!

OVMarco, Kankareet, Antit, Jesse, Jerry, Heikki, Roope, Keijukalojen kaunokaiset, Alaset, AC Nappasko ja monet muut tiimit ja tutut, reilu pari kuukautta ja taas mennään. Valitettavasti kisakaupungeista tippui Joensuu pois ja näin myös hyvien Joensuulaisten kalakavereiden tapaaminen jää vähemmälle.

Kerää siis kalastava kaveriporukka kasaan ja lähde testaamaan taitosi jossain kilpailukaupungissa, voin luvata kokemuksen joka siivittää kalastuksen uusiin sfääreihin.

Jos et saa tiimiä kasaan ilmoita tästä Fongaus-ryhmässä ja kerro, että haluaisit kisata, mutta tiimiä ei löydy. Ehkä samanhenkinen kilpakumppani löytyy ja saatte tiimin kasaan.

Tunne kun onnistut pyydystämään elämäsi ensimmäisen mutun tai kivisimpun lajilistalle innostaa etsimään lisää lajeja ja hiljalleen huomaat kuinka odotat seuraavan vuoden kilpailua hetki hetkeltä enemmän.

Tule ja koe jotain ainutlaatuista kalastuksen parissa. Jos sinulla on kysyttävää kilpailusta voi kysymyksiä esittää kommenttikenttään tai suoraan tiimini facebook –sivulle.

Ja se lupaamani hienoin juttu, jos se ei käynnyt tekstistä ilmi niin se ovat ihmiset. Juuri nämä kanssa kilpailijat tekevät tästä kilpailusta enemmän kuin vain kilpailun, se on elämäntapa.

Alla pari videota kilpailusta omasta ja muiden joukkueiden näkökulmasta katsottuna. Ehdottomana helmenä Haperoiden Haspeleiden Akin laulunäyte Aave Mariasta aamuisessa Turussa ;)

Ei kommentteja:

Suositut tekstit