19.3.2016

Panostus mukavuuteen, tuulenpitävyyteen ja lämpimänä pysymiseen

Olen monta talvea haaveillut kunnon vaatetuksen hankkimisesta talvikalastus reissuille. Nyt tähän tuli mahdollisuus ja päädyin Imax IRX-20 kaksiosaiseen lämpöpukuun, P-Original pilkkisaappaisiin ja käsineiksi valikoituivat Inuit Ice Grip vedenpitävät hanskat.

Tuotteet sain testiin sain OPM International Oy:n kautta.

Kerron nyt kokemukseni näistä kolmesta tuotteesta. Testi on jatkunut pitkin kevättä ja kappaleita lisään jokaisen reissun jälkeen jos ilmenee jotain uutta kerrottavaa tuotteista.

Imax ARX-20 ICE Thermo Suit lämpöpuku – Lämpöä ja suojaa tuulta vastaan

Kuva: Lauri Asanti

Puku on ollut päälläni nyt muutamalla pilkkireissulla. Puvun ehdottomasti paras ominaisuus on todella korkea kaulus sekä hyvä huppu.

Housujen korkea selkäosa ja helposti säädettävät olkahihnat tekevät puvusta oivan valinnan pilkkijän pääli varustukseksi.

Edellisellä Hormajärvelle suuntautuneella siikareissulla tuuli ajoittain lujaa ja selkäpuoli sitä vasten käännettynä pysyi hyvin viimalta suojassa eikä päässyt vilu yllättämään.

Metsälammelle suuntautuneelle reissulla piti meno -ja tulomatkalla pitää takki auki koska hikeä puski sen verran tehokkaasti.

Maaliskuussa suuntasimme haukipilkille pk-seudulle. Puku tuli limattua hauilla etupuolelta todella tehokkaasti. Esipuhdistus tapahtui lumella ja lopullinen pesukoneessa.

+ Korkea kaulus + hyvä huppu
+ Mukavat housut
+ Tarpeeksi taskuja
+ Tehty kalastajan tarpeisiin
+ Todella lämmin
+ ”Pissivetskari”
+- Lyhyet lahkeet (kätevät saappaiden kanssa)

Oikeastaan en löydä puvusta mitään valitettavaa. Vaimoni on tosin toistamieltä kun roikkuu kalanhajuisena tuulikaapissa :D

P-Original pilkkisaappaat

Kevyet ja ovat todella lämpimät. Ei erillistä irrotettavaa vuorta kuten Rapalan saappaissani. Rapalan saappaat ovat muuten erinomaiset, mutta niiden lyhyt varsi ei toimi pahemmissa hankikeleissä. Ensituntuma näihin uusiin saappaisiin tapahtui myös Hormajärvellä ja lyhyen kävelymatkan aikana saappaat vakuuttivat mukavuudellaan ja lämpimyydellään.

Otin tarkoituksella pykälää pienemmät kuin normaalisti talvisaappaissa, koska haluan pystyä käyttämään näitä mukavasti myös ilman villasukkaa kesähelteillä. Rapalan kengät on kokoa suurempaa kaliiberia ja niihin mahtuu helposti myös villasukka.

Seuraava pilkkireissu suuntautuu metsälammelle ja saappaat pääsevät toiseen testiin jossa maasto on vaihtelevaa ja matkaa pilkkipaikalle on muutamia kilometrejä.

Metsälampi reissu on nyt takana. Keli oli kuin unelma, pari astetta pakkasta ei tuulen virettäkään ja saappaat toimivat ilman villasukkaa kuten piti. Metsätaipaleen aikana muu kroppa valutti hikipisaroita, mutta jalat pysyivät kuivana. Myös jäällä pilkkiessä saappaiden lämmönpitävyys oli riittävä eikä repussa olevia villasukkia tarvinnut käyttää.

Sohjokauha hukassa – Inuit Ice Grip hanskat hoitaa sohjokauhan viran
Huomasin Hormajärvellä, että sohjokauhaa ei löydy mistään kunnes muistin sen tippuneen pienen miehen avustama kohti Sipoonlahden pohjamutiin.

Onneksi saamani Inuitin neopreenihanskat pitivät vettä 100% ja pystyin käyttämään näitä sohjon poistamiseksi.

Hanskat pitävät sormet lämpimänä jos niitä ei ota jatkuvasti pois kädestä. Myös pilkkiminen onnistuu helposti nämä kädessä. Hormalla pilkimme mormuskoilla ja pilkkisyvyyden ollessa lähes 10 metriä oli hanskat kädessä ohuen siiman nosto hieman hankalaa.

Haukien nostamiseen ja kiinni pitämiseen hanskat soveltuvat erinomaisesti. Edellämainittu tuli todistettua haukireissulla, lue tarina tästä. Video todistaa kuinka pitävän otteen kalasta saa. Kalan strategiset mitat 115cm / 8.7kg, elämäni toinen yli metrinen hauki suomesta... tosin tuli se ensimmäinenkin samalla reissuilla :D

Hanskoilla sai todella hyvän otteen hauesta ja liplock -ote onnistui niin ettei kala päässyt karkuun vaikka vääntelehti sylissä.

+ 100% vedenpitävyys
+ Mukavat kädessä
+ Saa pitävän otteen hauesta
- Jäätyeessä "kovettuvat"
- Vaikea ottaa pois kädestä

Tulevien talvikalastuskausien vaatetus alkaa nyt olla valmis. Enää pitää etsiä mukava koko vartalon aluskerrasto paketin alimmaiseksi kerrokseksi. Vaatimukset, hengittävä mutta ei hiosta ja on lämmin.

Lisäksi tarvitsen toiset hanskat jotka oikeasti pitävät kädet lämpimänä paukkupakkasilla ja jotka toimisivat myös pilkkimiseen.

Onko lukijoilla ehdotuksia hanskoista tai aluskerrastosta?

Ei kommentteja:

Suositut tekstit