Grand Slam projektin viimeinen taisto

Tiimi, Mikko livisti Turkkiin pakoon kylmiä kelejä ;)

Olemme päättäneet Skes Taimentiiminä ottaa osaa kaikkiin mahdollisiin Kalamaraton kilpailuihin mitä Suomessa järjestetään. Tänä vuonna tämä tavoite on ensimmäisen kerran täytetty, ja lähes onnistuimme maagiseksi asettamassamme tavoitteessamme.

Tavoitteemme oli voittaa jokainen kilpailu, tämä onnistui Helsingissä uudella kisaennätyksellä, Turun historian ensimmäisessä kilpailussa sekä oli enemmän kuin lähellä Joensuussa.

Kaaduimme omaan nerokkuuteemme Joensuussa. Ajattelimme, että huono keli yöllä olisi meidän pelastus. Olimme kuulleet hyvän kelin harjuksista ja muista lajeista. Tuulinen keli ajaa harjukset pois rannoilta ja niiden kalastaminen vaikeutuu huomattavasti.

3+2+2 = unelma startti
No toive toteutui, saamamme kivisimpun jälkeen keli huononi, taivaan täytti sadepilvet ja tuuli nousi. En halua jossitella, mutta nyt tuli toivottua vähän liikaa. Kivennuoliaiset veti suunsa suppuun ja pysyi kivien kolossa piilossa meidän pelimestoilla.

Olimme katsoneet muutaman paikan myös suojan puolelta, mutta nämä nuljut onnistuivat muut pyytämään. Meidän tiimi ei nähnyt koko kilpailun aikana yhtään nuljua, vaikka näitä torstai-iltana nähtiin kymmenittäin. No aina ei voi voittaa, lähelle kuitenkin päästiin.

Joensuun kilpailussa kaikki auttaa kaikkia. Tunnelma on ainutlaatuinen, kaikki juttelee keskenään ja silti kilpaillaan tosissaan.

Kiitos Matti, Ville, Jouni, Lauri, Antti ja monet muut joiden kanssa vaihdoimme kuulumisia ja nautimme kilpailun annista ja kiitos teillekin joiden kanssa emme kerenneet jutella. Kiitos järjestäjät, kiitos upeat kalat ja kalapaikat.

Upean kilpailun voitto jäi kotikaupunkiin, onnea Lesnan Naputtajat 1 voitto meni tiukan kilpailun päätteeksi oikeaan osoitteeseen. Valta on vaihtunut nyt Helsingissä ja Joensuussa, seuraavaksi joku haastakoot Kotkan voittajat.

Pätkiä kilpailustamme

Vähän eri kaliiberia kuin stadissa
Säyneen saimme heti alussa. Särkimäskille oli pesiytynyt hauki joka aina Markuksen kalaa nostaessa kävi nappaamassa helpon saaliin. Markus kirosi ja joutui vaihtamaan paikkaa lahnamäskille. Lahnamäskin olikin vallanneet säyneet ja saimme siitä upeita säyneitä.

Starttimme ei näyttänyt lupaavalta, kaloja oli noussut muutamia ja aika juoksi. Kohdasta mistä treenipäivänä nousi sorvia, säyneitä ja pasureita ei noussut nyt kuin särkiä. Lopulta seitsemänneksi lajiksi tunnin yrittämisen jälkeen nousi salakka. Salakan jälkeen Markus pääsi viemään lajit tuomaristolle.

Lopulta hän palasi. ”Oltiin jätkät kolmansia…” hiljaisuus valtasi rannan. ”Siis ekoja”. Huuto raikasi, nyt voitto oli mahdollinen. Tasatuloksessa oltaisiin ykkösiä ja tästä johtuen kakkosena olevan piti saada meitä enemmän lajeja. Loppu on historiaa…

Kuha nousi viime vuonna viidennellä heitolla Ilosaaresta. Nyt sama paikka, kala kävi jo haavin kaarella kunnes karkasi. No paikan vaihto, ensiksi Markuksella hauki ja heti perään Timi vetäisi 47 cm kuhan.
Onnellinen mies ja upea saalis. Markuksen päivän ensimmäinen 1. laji, hieno hetki.
Suutarille perinteinen paikka on Varaslampi. Jälleen kerran mäskit tehosivat, nyt tosin erikohdassa kuin viimeksi. Sinnikkäästi vajaan kahden tunnin odottamisella Markus tempaisi komean suutarin kuiville. Huudon kuuli varmasti koko Itä-Suomi, Markus juoksi ja huusi ympäri lammen rantaa heittäen paidankin pois. Lähellä oli että suomalainen komea mies olisi ilakoinut alasti ympäri lampea. Lopputuloksena olisi varmaankin ollut Paiholan suljettu osasto.

Esitän toiveen teille kaikille blogiani seuraaville Kalamaratoniin osallistuneille. Haastakaa kaverit mukaan kilpailuun. Kertokaa miten hienolta tuntui elämänne ensimmäisen kivennuoliaisen tai mustatäplätokon pyydystäminen. Valakaa uskoa, että kilpailussa ei voitto ole pääasia vaan osallistuminen ja omien taitojensa testaaminen. Kertokaa kuinka taistelu väsymystä vastaan menee ohi kun miettii mitä lajia sitä seuraavaksi lähtisi yrittämään ja kuinka hienoa on nauttia kalakavereiden seurasta vuorokauden ajan. Vuorokaudessa kestätte yhdessä pettymykset ja nautitte toistenne onnistumisesta.

Kalamaratonperhe on minulle enemmän kuin vain kilpailu. Kiitos kaikille kilpakumppaneille, te teette kilpailusta kokemisen arvoisen.

Toivottavasti nyt ensimmäistä kertaa mukana olleet tulevat uudestaan ja saavat myös muita innostumaan kilpailusta. Toivottavasti konkarit haastavat uusia kokeilijoita mukaan.

Sitten se JOS osio…

JOS olisimme startissa laittaneet soimaan Iron Maidenin ja syöneen HK:n lihapullien sijaan Kivikylän lihapullia kesken kilpailua olisi…

JOS sitä sitten ensi vuonna…

Kiitos Kalamaraton 2014, vuosi 2015 odottaa jo nurkan takana… ;)


Lisäksi kiitos kuluneesta Kalamaraton kaudesta kuuluu myös sponsorillemme Onkitukku.fi kalastusvälineliikkeelle.

Liikkeen mäskit ja ongintavälineet ovat siivittäneet meitä jokaisessa kisassa eteenpäin vaikeina hetkinä ja nopeuttaneet lukuisien kalalajien pyyntiä huomattavasti.

Mäskäys on taidetta, tämän taidon osaa Onkitukun omistaja Tom Sirviö. Kannattaa mennä tutustumaan upeaan liikkeeseen Vantaan Petikkoon ja kysymään apua mäskäämisen aloittamiseen.

Ps. Joukkueeni tasosta paljon kertoo se, että kosiskeluja toisien joukkueiden tiimoilta on tullut tiimiläisilleni.

Eikös ne Headhunttersit pitäisi olla työelämän juttuja ;)

Muutamia kuvia vuodelta 2014

Pyöräilevät Lahnat, auto alle ja kohti podiumia 2015
AC Nappasko tavoite nopein kymppi 2015
Fongaus yhdisti: Kala ja Kulaus feat Harri
Otto ja Oliver valmiina Helsingin starttiin
Nautiskelua hyvässä seurassa
www.skes.fi | www.facebook.com/kalamaraton | www.facebook.com/fongaus | www.onkitukku.fi

Lähetä kommentti

0 Kommentit