31.12.2013

Kuinka kalastus yhdistää ihmisiä

Ajattelin kerätä tähän blogikirjoitukseen vuoden aikana tapaamani uudet kalakaverit.
Otsikon olen kirjoittanut 10.1.2013.

Näitä muutamia uusia tuttavuuksia saan kiittää hienoista yhdessä vietetyistä hetkistä rakkaan harrastuksemme parissa. Tähän voisi luetella myös lukuisia muita hyviä tyyppejä, joita on itseasiassa kaikki joiden kanssa on tullut kalastettua.

Vuosi 2013 oli erittäin upea Fongausvuosi. Kalamaratonit Helsingissä ja Joensuussa olivat jälleen fantastisia tapahtuma, joissa pääsi tutustumaan upeisiin ihmisiin.

Timi

Elämänpisteen ikuistaminen.
Tutustuimme tammikuussa kun kävimme yhdessä jallittamassa härkäsimppupisteet Airistolta. Ilmoitin sivullamme, että autossamme olisi yksi paikka vapaana ja Timi ilmoittautui välittömästi vapaaehtoiseksi paikan täyttäjäksi.

Kova kalamies joka taitaa haarukkavavalla kalastamisen. Itse rauhallisuus, toimi Kalamaratonissa luotettavana huoltajana ja ennen kisaa kiersi potentiaalisia kalapaikkoja ympäri omatoimisesti.


Lesnan Naputtajat

Osa Lesnan Naputtajista Stadissa fongailemassa.
Joensuulainen aktiivinen kalastus-seura mihin minut on otettu avosydämisesti mukaan. Tutustuin porukkaan historian ensimmäisessä Kalamaratonissa Joensuussa ja siitä lähtien on käyty vuoroin vieraissa kalastamassa. Mukavia ihmisiä joiden ansiosta nyt myös kesälomareissun kalareissuja voi suunnitella toteutettavaksi kalakaverin kanssa.


Harri Pylväläinen

Nuori ja innokas Fongari Lievestuoreelta. Käynyt kaksi kertaa Helsingissä Fongailemassa ja pyritty auttamaan porukassa häntä mahdollisimman paljon. Harri haluaa kehittyä ja etsiä itse uusia kalapaikkoja sekä lajeja. 

Tässä hän on onnistunutkin ja mm. Lievestuoreen kivisimputkin ovat tämän huomanneet.

Harrin blogi löytyy osoitteesta: http://kalabongaustaminuntapaan.blogspot.fi/

Ben Cantrell

Ben on yhdysvaltalainen lajikalastaja johon tutustuin hänen bloginsa kautta. Olemme vaihtaneet lajikalastuskuulumisia Facebookin välityksellä ja tutustuneet tätä kautta. Fongareille rajat ja meret ovat vain hidaste, ehkä sitä joskus pääsee Fongailemaan Benin kalapaikoille.

Ben is an American speciesfisherman got to know through her ​​blog. We have changed the type of fishing news via Facebook and check out the in this way. Fongaus borders and oceans are just slow down, maybe sometimes i get Benin fishing spots.

Benin blogista löytyy upeita kuvia ulkomaan mereneläjistä: http://bencantrellfish.blogspot.fi/

Ilkka Väyrynen

Lohjalainen akvaarioharrastaja jota autoimme kivinilkkojen pyydystämisessä. Ilkka tuntee kalalajit ja on tuonut uskoa mm. rasvakalan, isosimpun ja teistin pyydystämiseen rutkasti lisää.

Jussi Vakkala

Jussi matkalla kohti 40 kalalajia. Innokas kalastaja joka on päättänyt vuonna 2013 pyydystää maagiset 40 kalalajia. Jussia autoin ensiksi sähköpostitse ja lopulta näytin kuinka helppoa oikeasta paikasta kivennuoliaisen pyydystämienn on.

Jussin blogin löydät osoitteesta: http://kalanspottaaja.blogspot.fi/

Isä ja poika vauhdissa.

Otto ja Oliver Alanen

Isä ja poika parivaljakko johon sain tutustua Sprintti Kalamaratonissa.

Kilpailun jälkena on tullut yhdessä käytyä muutama uusi kalalaji pyydystämässä heidän listoilleen jossa mennään jo lukumäärällisesti komeasti reilusti yli 30 eri lajissa.

Tämä parivaljakko tullaan varmasti näkemään moneen kertaan fongausretkillämme. Intoa on sen verran jo tässä vaiheessa.


Elämänpiste mustatokot.

4H-kalakerho Orivedeltä

Neljä herraa jotka tykkäävät kalastella ympäriinsä. Rentoa kalastelua ja läpän heittoa läpi koko reissun.

Toivottavasti nämä herrat nähdään tulevina vuosina myös Kalamaratonissa mukana.

Potentiaalia on ja varmasti jokainen heidän kanssaa rantsussa rupatellut tulee muistamaan sen hetken hyvinhyvin pitkään.

Yksi näistä neljästä herrasta on Seppo Leinonen, hänen töihinsä voi tutustua osoitteessa. http://www.seppo.net/


Risto ja isäni

Risto

Kesken pilkkireissuni katsoin mitä facebookissa on tapahtunut. Huomasin Riston laittaman viestin, missä hän kysyi olisiko halukkaita lähtemään madepilkille.

Nopea viestin vaihto kesken tasurin nykimisen ja reissu illaksi oli sovittu. Ensimmäistä kertaa Stadissa madeongella ja salistakin tuli. Madereissun jälkeen on ollut mukava käydä pilkillä uusilla pelipaikoilla ja seurata vierestä konkarin tekniikoita.

kalareissujen lisäksi Riston on auttanut isääni tarpeen vaatiessa erinäisissä talkootehtävissä mm. Honkaluodossa.


Kiitos kaikille vuoden 2013 kalareissulle osallistuneille ja hengessä mukana olleille. 
Tehdään vuoden 2014 retkistämme vielä ikimuistoisempia.

Ei kommentteja:

Suositut tekstit