5.6.2013

"Johan on markkinat"


"Johan on markkinat", sitä tehdään jo kalapaikkojen kauppaa Joensuun Kalamaratoniin liittyen ;) Enpä olisi reilu vuosi sitten kisan jälkeen uskonut, että paikalliset kysyy minulta paikkavinkkejä.

Ennen riitti kun surffaili alkuvuoden Bing -ja Google mapsilla pitkälle yöhön. Rantsuun lähdettiin jätkien kanssa grillailemaan ja fiilistelemään, ehkä kalastettiin jos jaksettiin. Tärkeintä oli kuitenkin viettää hauskaa yhdessä.

Helsingissä ja Kotkassa kisattiin toukokuussa, Joensuu on edessä kesäkuussa. Näitä kahta kilpailua ei voi kuitenkaan verrata keskenään, molempia odottaa vuosi vuodelta enemmän ja molemmissa on hienoa puolia.

Joensuussa vastassa on uudet innokkaat lajikalastajat vs muutamat kokeneemmat joukkueet. Voisikin sanoa Joensuun osalta, taito vastaan innokkuus ja paikallistieto. Helsingissä meillä on mahdollisuus kalastaa ennen kilpailua ja kilpailun jälkeen uusia paikkoja.

Joensuuhun lähdemme kädet levällään, yhden kilpailun pohjalta kymmenen lajia tulee onnistumaan. Entäs ne muut, mistä harjus tai kivisimppu? Nouseeko ratkaisulajiksi sittenkin suutari tai joku ennalta arvaamaton speciaali?

Toimiiko meidän tuleva kisataktiikka paremmin kuin Helsingissä, tuleeko jälleen ukkonen pilaamaan seipipisteen onkimisen tai jääkö lahna saamatta? Näihin kysymyksiin tulemme etsimään vastauksia tulevana viikonloppuna.

Kalamaraton on enemmän kuin kilpailua, se on iso laajeneva yhteisö. Ennen Joensuu oli vain iloisten Karjalalaisten ihmisten kaupunki, nyt se on "koti" kilpailuista hienoimmalle.

Me tulemme taas... Varokaa vaan paikalliset, pääkaupunkiseudun Fongarit ovat ottaneet haasteen vastaan.

Toinen ongelma onkin se millä pääsemme Joensuuhun...

Mikolla on auto, joka ei pysy käynnissä.
Markuksella on auto, jossa on nestettä sen hetken, kunnes kaikki valuu pihalla.
Minulla on auto, jossa on melkein uudet kitkat alla, eikä budjetti anna periksi kesärenkaiden hankintaa.  Lisäksi pyyhmet ei toimi.
Onneksi Markuksen naapurin Toyota maasturi, joka on todella diesel pihi (10l/100km) löytyi reissu autoksemme.

Me olemme valmiit, onko Joensuu?

Kiitos Onkitukku jälleen sponsoroimisestamme.

Ei kommentteja:

Suositut tekstit