5.7.2012

Pikakarppi

Olimme sopineet facebookin Fongaus sivulla (www.facebook.com/fongaus) lähtevämme yrittämään karppipistettä Vanhankaupunginlahdelle. Mukaan oli lähdössä isäni, Markus poikansa Eetun kanssa sekä Janne facebook ryhmästämme.

Saavuimme lahden rannalle kun huomasimme tutun partanaaman ajelevan kalavehkeitä täynä olevalla pyörällä kohti. Lauri Urhohan se siinä, Kalamaratonin lajituomari oli töistä polkemassa töistä kohti kotia. Siinä vaihdettiin sananen jos toinenkin kalastuksesta kunnes hän jatkoi matkaansa.

Turvat eivät voineet vastustaa tarjottua matoa Fongaus reissulla
Jannen lajipiste turvat
Teimme pussillisen Onkitukusta ostettua mansikalta tuoksuvaa mäskiä, viskasin mäskit oletetulle ottipaikalle ja virittelimme siihen kupeeseen odottamaan boiliesyöttimme.

Kasasin normaalin onkeni ja menin Jannen viereen rupattelemaan, meni hetki, meni toinen eikä kaloja näkynyt. Ensimmäisen saalis sai hieman sivummalle mennyt isäni joka nosti pienen ahvenen rannalle.

Itsellänikin ongen koho liikahti, vain hetkeä myöhemmin oli käsissäni pieni turpa. Jannelta turpa piste puuttui ja luovutinkin onkikohtani hänelle. Hieman myöhemmin hänen pistetilinsä karttui yhdellä lajilla.

Onkiminen jatkui ja lajilistaan nousi seuraavaksi isälleni lahna sekä kiiski. Paikalle saapui myös viereisissä taloissa asuva perhe jotka innokkaasti kyselivät saalistamme ja kalastuksesta muutenkin. Juttelimme siinä fongauksesta ja kerroimme vuosilajimäärämme sekä muutenkin lajikalastuksen hienouksista.

Toivottavasti nämäkin vanhemmat vievät lapsensa lähivesillä särkiä ja muita kaloja onkimaan, näytti sen verran innokkaasti touhujamme seuraavan.

Ja jäihän se karppi odottamaan... onneksi vuotta on jäljellä reilusta.

Ei kommentteja:

Suositut tekstit